Alföldi blog

Korbely György blogja

2012. sze 02.

Örmény-magyar, Hírlap light jegyzet

írta: korbelygyorgy
Örmény-magyar, Hírlap light jegyzet

A Jereváni rádió jelenti
A szocializmus idején jereváni rádiós viccekkel érzékeltették a rendszer hazug kommunikációját, leginkább a "Moszkvában Ladákat osztogatnak/fosztogatnak" maradt meg a köztudatban.

A szocializmusnak vége, Jereván immár a független Örményország fővárosa, a jereváni rádió pedig igazat mond. Ez persze így felelőtlen kijelentés, hiszen a rendszerváltás utáni központilag irányított médiumok sem igazmondásukról híresek, de abban semmiképpen nem téved a jereváni rádió, hogy a világ össze örménye berágott Magyarországra.

Pénteken még csak egyszerű napihírnek tűnt, hogy Magyarország kiadta Azerbajdzsánnak Ramil Sahib Safarovot, aki nyolc évvel ezelőtt bestiális kegyetlenséggel ...

Tovább Szólj hozzá

örmény azeri békés megyei hírlap

2012. aug 31.

Most köpne szemen a gyerekem, ha tudna olvasni

írta: korbelygyorgy
Most köpne szemen a gyerekem, ha tudna olvasni

Komcsi szemétség az iskolaköpeny? (Index)

Úgy tűnik, az iskolaköpenyt elvetők vannak többségben az Index friss szavazásán. Megmondom őszintén, én egy igent nyomtam, de nem elsősorban a felsorolt érvek miatt.

Egyébként nem gondoltam, hogy bekapcsolódom az iskolakezdés hálás/hálátlan témájába, ami internetszerte trend mostanában, azonban Hoffmann Rózsa javaslata posztolásra ingerelt.

Alapvetően természetesen az egyéniség pártján állok, azaz elutasítok minden uniformizálásra tett kísérletet, milyen lenne már, ha nekünk is itt a szeriben valami egyencuccban kéne ücsörögnünk (hehe, ezért is örülök, hogy nem lettem bankos vagy közszolga, még hogyha a gazdasági válságot könnyebben is vészelné a családunk). Nem is a vagyoni ...

Tovább Szólj hozzá

hoffmann rózsa iskolaköpeny

2012. aug 29.

Semjénék és túzokok

írta: korbelygyorgy
Semjénék és túzokok

Mit keresnek a vadászok a túzokrezervátumban? (Beol.hu)

Nagy tisztelője vagyok a főként Békés megyében működő Körös-Maros Nemzeti Parknak, ám ezt a hírt komolyan mondom, nem tudom értelmezni. Ha élne Ezópusz, az ókori mesemondó, ebből körülbelül a "Jót buliztak a rókák a baromfiudvarban" címmel írna egy online fabulát, amit átvennének a vezető hírportálok is.

Ja, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a vadászat (és a katolikus egyház) fő lobbistája, a zöld ügyek pedig ma végérvényesen érdekvédő nélkül maradtak?

Nem lennék túzok 2012-ben Magyarországon.

Tovább Szólj hozzá

környezetvédelem semjén zsolt zöld ombudsman

süti beállítások módosítása