Alföldi blog

Korbely György blogja

2017. júl 19.

A Transparency International-vezető szerint a korrupció mértékegysége a CT, ebből Simonka 1 egység

írta: korbelygyorgy
A Transparency International-vezető szerint a korrupció mértékegysége a CT, ebből Simonka 1 egység

 A Magyar ATV  kedd esti hírműsorában hangzott el ez az érdekes okfejtés, melyből kora reggel egy hangulatos Coub-fájlt fabrikáltam (kattints a kézre). Természetesen itt van a teljes fájl is a YouTube-ról, nehogy szó érje a ház elejét, hogy valami manipuláció történt. Aki beszél, a téma elismert szakértője, Ligeti Miklós, a Transparency International magyarországi jogi igazgatója. (Soros bérenc, tudjuk, de most fordítsuk komolyra).

Anélkül, hogy állást foglalnék, a kijelentés azért fontos, mert Békés megyei képviselő még nem ért el ekkora "tisztességet", hogy egy társadalmi jelenség szimbólumává váljon. Kár, hogy esetünkben negatív értelemben.

Az a helyzet, hogy nem is foglalkoznék ezzel szívem szerint, ám az utolsó ...

Tovább Szólj hozzá

magyar atv korrupció Simonka

2017. júl 17.

Véééégre hétfő!

írta: korbelygyorgy
Véééégre hétfő!

Nagy marha, aki ilyet ír, hiszen bizonyíthatóan a hétfő a legdepressziósabb nap a dolgozó, tanuló ember életében.

Kivéve a most következő néhány hétfőt, hiszen kezdődik a Trónok harca immár hetedik évada. Tudom, már nem hype annyira, de a menőség sosem érdekelt, Westeros és Osteros sztorija annál inkább. Főleg most, hogy irodalmi háttér nélkül tudom követni a hét királyság eseményeit.

A mai adagon már kora reggel túl voltam, délután csak egy kis epizódot vettem elő a gyereknek. Persze neki még korai a Trónokkal foglalkoznia, viszont megmutattam neki az aktuális tinikedvenc, Ed Sheeran jelenetét. Tudvalevő, hogy ő az Aryát alakító színészlány kedvence, ennek apropóján kapott epizódszerepet az énekes.

Ennyi és nem ...

Tovább Szólj hozzá

game of thrones trónok harca

2017. júl 17.

Kis herceg földön, vízen, levegőben

írta: korbelygyorgy
Kis herceg földön, vízen, levegőben

Képzeljük el, hogy valamelyik vidéki településünkön magasfigyelők vagy űrállomások helyett mondjuk Nyilas Misi, Nemecsek Ernő vagy éppen Kis Bice-bóca park létesülne, ami szórakoztatva nevel, azaz alapvetően egy vidámparkról van szó, de az adott mű (Légy jó mindhalálig, Pál utcai fiúk, Kincskereső kisködmön stb.) hangulatát, szellemiségét, történeti hátterét is bemutatná, hát az szuperjó dolog lenne.

A franciák ezt nem túl régen csinálták meg egyik nagy nemzeti büszkeségük, A kis herceg sztorijára építkezve, ebből lett Ungersheim-ben egy szuper élménypark, eredeti elnevezése szerint La Parc Petit Prince . A klasszikus vidámparki funkciók mellett számos egyéb attrakció található itt, de mielőtt átmegyek marketingesbe, ...

Tovább Szólj hozzá

franciaország kis herceg

süti beállítások módosítása