2003. dec 13.

írta: korbelygyorgy

Példátlan és felháborító dolog jutott tegnap tudomásomra, melyet először el sem hittem, majd ahogy mondani szokás, több független forrás mégis azt igazolta, hogy a hír igaz.

Az Orosházi Élet című helyi lap főszerkesztője, akit én nem ismerek személyesen, és ezek után (no meg munkája alapján főleg) nem is kívánok megismerni nyomozást folytat feleségem ellen, aki egyébként NagyEra nick-kel viszonylag rendszeresen publikál a blog mellékleteként működő fórumon. Tudomásunkra jutott, hogy az illető a munkatársaktól meg szerette volna tudni, hogy Korbely-Nagy Erika abban az orosházi önkormányzati intézményben (mely formálisan már régen nem is az, hiszen közhasznú társaságként működik, tehát csupán szerződéses kapcsolatban áll az önkormányzattal) dolgozik-e még, amelyikben dolgozott. Ez még önmagában nem rendkívüli, viszont a folyatás igen: miután közölték vele, hogy nem, viszont jó kapcsolatot ápolnak továbbra is, a magát újságírónak kiadó csinovnyik fenyegetőleg lépett fel: ezt jobban teszik, ha nem hangoztatják. Mindeközben minősíthetetlen jelzőket használt, amelyeket nem idéznék most itt. Egyben kritizálta ezt a blogot és a fórumot is, ehhez viszont joga van, én is kritizálom az általa irányított lapot, vagy mit, állítólag nem tetszik neki az itt folyó "kommunistázás". Igazából az nem tetszik neki, hogy van itten ez a véleménynyilvánítási lehetőség, mellyel nem igazán tud mit kezdeni semmilyen hatalom.

Ezzel párhuzamosan a polgármesteri hivatal egy munkatársa, egy köztisztviselő (!) hasonló módon érdeklődött Erika iránt, bár ő tudomásunk szerint tartózkodott a fenyegetőzéstől és a minősítgetéstől. Nem ellenőrzött forrásaim szerint a polgármesteri hivatalban rendszeres olvasmány a blogom, ami egyrészt megtisztelő, másrészt felháborító, hogy munkaidőben más(ok) szellemi termékeit figyeljék gondolatrendőrség módjára. Ha cinikus lennék, azt mondanám, hogy adják ide az ezzel megbízott közttisztviselő fizetésének felét, ami mellesleg meghaladja az én mostani jövedelmemet és én abbahagyom a blogot. Mondom, ha cinikus lennék, de nem vagyok az, úgyhogy a blog tovább él.

Meggyőződésem, hogy csak egyéni akciókról van szó, és Fetser János polgármester erről nem tud, hiszen ő olyan padsorokban ül a parlamentben, amely padsorok közt fontos érték a szólás- és véleményszabadság, az emberi méltóság tisztelete és a kritikával szembeni toleráns magatartás, sőt annak megfontolása, esetleg elfogadása. Ezért remélem, megteszi a szükséges lépéseket a felelősökkel szemben.

Látszólag csak azért háborodtam fel, mert egy szerettemet érte méltatlanság. Nem: bárkiért kiállok, bárkivel szemben, akit hátrány ért azért, mert ezen a netes fórumon kifejtette véleményét. Még azokért is, akikkel nagyon nem értek egyet, például Timurért és csapatáért.
Szólj hozzá