2005. máj 08.

Repülő-show

írta: korbelygyorgy
Repülő-show

Fidesz: Kóka ajándékozza a mentőknek helikopterét
A Fidesz arra buzdította Kóka János gazdasági minisztert, hogy ajándékozza a mentőszolgálatnak saját helikopterét. Kókának azonban korábbi nyilatkozatai szerint nincsen saját tulajdonában helikopter, amit vezetni szokott egyik cégétől veszi alkalmanként bérbe.

Tudom én, hogy a magyar irigy és mi a francér' van a szomszédnak új kocsija, a miniszternek meg helikoptere, de ezzel szórakozni több mint felelőtlen, még ellenzékileg is. A kormány tényleg ne urizáljon közpénzen, ezzel marhára egyet lehet érteni, de felebarátod jószágát azért ne kívánd, ha már olyan mélyen konzervatív vagy... Mert előfordulhat, hogy holnap a főnök feleségének szőlőjét kéri el valaki, utána pedig Áder kocsiját, vagy éppen Wintermantel Zsolt fizetését, aztán majd lehet csodálkozni, hogy ugyan ki szabadította ki a szellemet a palackból...

Halkan teszem hozzá: nyugodtabb vagyok, ha valaki helikopter-tulajdonosként érkezik a közszférába, mint hogyha egy már lévő közszolga elkezd helikopterre gyűjteni. Márpedig hogy sokan gyűjtenek erre-arra, az nem vitás. (Ajánlott olvasnivaló Hankiss Elemér írása a NOL Hétvége mellékletében, már a cím is beszédes: Politikusaink sajátos és szomorú esete.
)
Szólj hozzá