Alföldi blog

Korbely György blogja

2005. feb 06.

írta: korbelygyorgy

Úgy látszik, nem vagyok egyedül, nem csak én nem aléltam el a gyönyörűségtől két héttel ezelőtt, Pinter művész úr kultúranapi műsorától. Dinnyés Pista bácsi a helyi lapban fejtette ki álláspontjá t, ami szigorúbb mint az enyém.
Tovább Szólj hozzá

2005. feb 06.

írta: korbelygyorgy

Tegnap a magyar filmek napja volt. Délután a kölcsön DVD-n megnéztem még egyszer - igaz, sok más csacskaság mellett - a Kontro llt (nincs DVD-d, buzi-e vagy?), este pedig a tévében először Dyga Zsombor Tesó című filmjét a Dunán, majd utána Jancsó Miklós Mohácsi vész című filmjét láttam a magyar királyin. Jó lenne sok ilyen nap...
Tovább Szólj hozzá

2005. feb 04.

írta: korbelygyorgy

Alig várom, hogy olvashassam az e heti Mancs helyi sajtóval foglalkozó publicisztikáját Bajnai Zsolt tollából. Nem akarnék prejudikálni, mert fogalmam sincs mi van benne (sajnos a papírújság nincs meg, a netre pedig nagy valószínűséggel csak a jövő héten kerül ki), de biztos izgalmas olvasmány, mert már Szarvas Zoli is hivatkozik rá, akivel pedig orosházi tanácsadói karrierje idején jó sok vitánk volt, éppen a helyi sajtószabadság témakörében.
Tovább Szólj hozzá

2005. feb 04.

írta: korbelygyorgy

Az ilyen fontos, és persze szomorú hírek és fáziskéséssel jutnak el hozzám:

Feloszlik a Nyers együttes
A Nyers együttes közleményben számolt be feloszlásáról. Az együttes 2005-ben azonban még fellép, játszanak az év klubkoncertjein és a fontosabb fesztiválokon.
A Nyers mostantól stúdióalbumot nem ad ki, megjelenik viszont egy 10 évre visszatekintő 'bootleg' koncertalbum és egy, a zenekar klipjeit, egyes tévészerepléseit, valamint fotókat, és egyéb grafikákat is tartalmazó DVD is. A frontember, Czutor Zoltán folytatja zenei tevékenységét.

Tovább Szólj hozzá

2005. feb 02.

írta: korbelygyorgy

Nehéz a semmiről írni, hiába gondoltam ugyanis, hogy majd a passzivitásban húúú, de nagy gondolatok fordulnak meg a fejemben, ez nem így van - legalábbis egyelőre. De nem is erőltetem, a rámmért kúrát igyekszem maximálisan betartani: a 24 órából legalább 18-at töltök vízszintes helyzetben, aludni viszont csak nehezen tudok, így elsősorban olvasás, tévézés a napi program (holnap kapok kölcsön egy DVD-t egy csomó - remélem kedvemre való - filmmel).  A világ dolgait szívesen kihagyom, néha kattintok csak híradóra, de valójában nem hoznak lázba a történések. A fennmaradó hat óra egy része gép előtt ülés, de nem munka, legfeljebb azzal kapcsolatos levélváltások, egyeztetések (egész jó bírják nélkülem - ez megnyugtat, szemben a ...
Tovább Szólj hozzá

2005. feb 01.

írta: korbelygyorgy

Csak felületesen figyeltem, de a lényeg az volt, hogy a Mokkában M. Kiss Csaba leteremtette Kozsót, amiért az súlyosnak hitt, de mégsem súlyos betegségéről beszélt drámaian, ahogy szokott. Én ezen jól mulattam egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy mire föl: az egész TV2 erről szól: lebegtesd, borzongasd, játssz a tűzzel, és most a felbujtó üt vissza az egyik lelkes diáknak. Nem helyes.
Azt viszont nem tudom, nekem mennyire helyes itt naturálisan beszámolnom első itthon töltött napomról, betegségem állásáról, de lényegében tényleg  semmi kézzelfogható: fekvés, többnyire félálomban, tévézgetés, olvasgatás, egy-két óra ülve, gép előtt, de semmi komoly, csak alapkommunikáció.

Tovább Szólj hozzá

2005. feb 01.

írta: korbelygyorgy

Ez teljesen jó, Doransky blogján akadtam rá

  1. Bölcsésznek lenni jó.
  2. Nem minden bölcsész hord szemüveget.
  3. A bölcsész ért a vashoz.
  4. A bölcsésznek kell a vas.
  5. A bölcsész lehet "power user".
  6. Nincsen igazi bölcsész vas és internet nélkül.
  7. A bölcsész érthet a Linux-hoz.
  8. A bölcsész lehet egyszerre nerdi és művész.
  9. A bölcsész nem béna.
  10. A bölcsész tipikus 21-ik századi ember. Filmet és mp3-at tölt, játszik, böngész.
  11. A bölcsésznek nem újdonság az írt DVD.
  12. A bölcsésznek van email címe, használhat RSS olvasót és tudja, a Firefox a legjobb.
  13. A bölcsész írhat blogot, nem csak önsajnáló, depressziós exhibicionista ömlengést.
  14. A bölcsészt "bölcsész" felirat nélkül nem szúrod ki a tömegben. Nézhet ki rosszul, nézhet ...
Tovább Szólj hozzá

2005. jan 31.

írta: korbelygyorgy

A diagnózis: tüdőgyulladás. Ez legalább két hetes kényszerpihenőt jelent, itthon kell lennem ugyanis és nagyon sokat feküdnöm.  A dolog mentális része még feldolgozásra vár: nem voltam még igazán soha beteg, főként nem súlyos beteg. Tulajdonképpen azzal sem vagyok tisztában, hogy ez melyik kategória (mindig is irtóztam az ilyen sokkoló egészségügyi témáktól, így nem merem beírni a Google-ba azt, hogy tüdőgyulladás, mert lehet benne egy csomó túlzó baromság én pedig így is eléggé be vagyok sz*rva :-))
Tovább Szólj hozzá

2005. jan 31.

írta: korbelygyorgy

Az elmúlt három-négy nap javarészt vízszintes helyzetben telt: péntekre úgy letaglózott valami nyavalya, hogy máig nem tértem észhez. Hál Istennek a helyzet azóta javult, például már nincs 39.9 fokos lázam, a bal oldalamat is érzem, de még mindig nincs étvágyam és - láss csodát! - alig-alig gyújtok rá. Az már péntek este látható volt, hogy az eddig megszokott természetes kúrák nem eléggé hatékonyak, ezért Algopirinnel,  Rubophennel  szereltem fel magam, és csak feküdni, aludni.. Gép előtt csak annyit ültem, amennyit muszáj volt - például hétvégi műsorok - de igazából nem fogott az agyam és valahogy most sem vagyok valami kreatív.  Ezért megint csak olyan dolog történik, ami eddig nem volt jellemző az ilyen két-három napos ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása