2006. már 28.

A politizáló ügyvéd

írta: korbelygyorgy
A politizáló ügyvéd

Varga István orosházi ügyvéd, ex-országyűlési képviselő ismét országos figyelmet kapott: ezúttal Tóth Imre ügyvédjeként jelent meg a színen - derül ki a Figyelő cikkéből.

Szocialista összeesküvés a gyulai adatbázisügy?
A gyulai választókerület fideszes országgyűlési képviselőjelöltjének jogi képviselője szerdán kártérítési pert kezdeményez a gyulai szocialista pártelnök és a helyi többcélú kistérsé társulás hivatalvezetője ellen, mert szerinte a két személy megsértette a fideszes jelölt személyiségi jogait és jó hírnevét.

Korábban Varga a jegyzői babérokra pályázó Kurucz Ferenc tábornok, ex-rendőrkapitány ügyvédje volt, ezt megelőzően pedig a Herényi által kizárt MDF-esek ügyvédjeként láthattuk-hallhattuk, de nevéhez fűződik a tótkomlósi fürdő leváltott igazgatójának, illetve a megyei Centrum-elnök, Papp János jogi képviselete is (ez volt az az ügy, amikor az ellenérdekelt ügyvédhölgy Kisvárosi Webnaplót idézett a bíróságon).
Varga István két cikluson át országgyűlési képviselő volt az MDF színeiben, majd a 2002-es választási vereség után átlépett a Fideszbe, ám a helyi szervezet életében csak passzívan vesz részt. Úgy látszik viszont, hogy a politikát nem felejtette el, hiszen munkája során gyakran operál politikai fordulatokkal (lásd ezt a mostani Figyelő-cikket: szocialista összeesküvés, szocialista megőrzés, vagy: "hazug és álszemérmes nyilatkozatok láttak napvilágot egyre-másra a gyulai adatbázisügyként elhíresült esetről, amely kezdettől fogva baloldali párthivatalnokok hátsó szándékú, sanda politikai próbálkozása volt a Fidesz nyerésre esélyes képviselőjelöltjének lejáratására".), ez viszonylag egyedülálló az ő szakmájában, hirtelen nem is jut eszembe senki, legalábbis a médiaügyvédek közül. Nem tudni, mennyire tudatos, mennyire politikai beállítódásból fakadó ez a fajta megközelítése a poltikai jellegű ügyeknek, mindenesetre az eredménylista forma-forma, ugyanis a békéscsabai jegyzőügyet elvesztette, az MDF-ügyet viszont megnyerte dr. Varga, a "kisebb" ügyeknél a komlósi ügy megegyezéssel zárult, míg a csorvási rágalmazási ügyben első fokon veszítettek, de fellebbeztek.

Szólj hozzá