2006. nov 15.

Faludy szerelmei

írta: korbelygyorgy
Faludy szerelmei

Faludy György szerelmei - nagy dirrel-durral harangozta be az RTL azt az interjút, mely gyakorlatilag semmi olyat nem tartalmazott, mit nem tudott, az, aki akár csak felületesen is ismerte Faludy életrajzát, netalántán olvasta önéletrajzi köteteit, vagy éppen a verseit. Tudjuk persze, ezekből van jóval kevesebb, a többségnek Fanny, a fiatal feleség ugrik be, a meztelen fotók, esetleg valami lakásbalhé néhány évvel ezelőttről. Villon, Recsk, a torontói egyetem - hát ezek vagyunk kevesebben, akik erről is tudunk. Szóval nem volt titok soha Faludy biszexualitása, ám most ezt szenzációként kell tálalni, tudjuk. Ráadásul 1999-es felvételről van szó, amikor még Eric Johnsson "személyi titkárral" élt együtt Gyurka bácsi, s aki Fanny miatt Nepálba ment és öngyilkos lett - mellesleg annak idején hallani lehetett, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.

Faludy György szerelmei - nagy dirrel-durral harangozta be az RTL azt az interjút, mely gyakorlatilag semmi olyat nem tartalmazott, mit nem tudott, az, aki akár csak felületesen is ismerte Faludy életrajzát, netalántán olvasta önéletrajzi köteteit, vagy éppen a verseit. Tudjuk persze, ezekből van jóval kevesebb, a többségnek Fanny, a fiatal feleség ugrik be, a meztelen fotók, esetleg valami lakásbalhé néhány évvel ezelőttről. Villon, Recsk, a torontói egyetem - hát ezek vagyunk kevesebben, akik erről is tudunk. Szóval nem volt titok soha Faludy biszexualitása, ám most ezt szenzációként kell tálalni, tudjuk. Ráadásul 1999-es 2002-es felvételről van szó, amikor még Eric Johnsson "személyi titkárral" élt együtt Gyurka bácsi, s aki Fanny miatt Nepálba ment és öngyilkos lett - mellesleg annak idején hallani lehetett, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.

Egyébként készül az én Faludy-visszaemlékezésem is az Orosházi Antológia részére, ha jól emlékszem, november 15-e (jéééé, az ma van), ám egy kicsit elnyúlik. Azért csak most írok nagyobb lélegzetű visszaemlékezést az öregről, mert korábban nem akartam beállni a sorba, nem akartam úgy járni, mint ilyenkor nagyon sokan szoktak, sok esetben sajnos financiális okokból, illetve azért, hogy részt vegyenek a Ki Ismerte Közelebbről a Nagy Embert-versenyben. Az írás műfaja meghatározhatatlan lesz, affére hosszúra nyúlt blogbejegyzés, felidézve a találkozásokat, illetve amiket ezek nekem jelentettek - persze az egómat hátra tolni nem tudom, sőt bevallhatom: tényleg büszke vagyok rá, hogy Gyuri bácsiék szerették, ha én csinálom a pódiumbeszélgetéseket, mi több, a debreceni őszi fesztiválit kifejezetten ők kérték, hogy velem legyen. Ha elkészülök - remélem a héten - felteszem ide is, de lehet, hogy kiteszem a BEOL-ra is, mentségemre legyen szólva, hogy nem jár az írásért plusz honor a szerződés szerint.

 

Szólj hozzá

media faludy