Alföldi blog

Korbely György blogja

2006. ápr 29.

Közlemények

írta: korbelygyorgy
Közlemények

Ez a hét egyebek közt közleményírói munkásságom jegyében is telt. Kezdődött a hét elején a bringással:

Orosházán ismét nyeregbe pattant a kritikus tömeg

Az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete (OKÉ) szervezésében második alkalommal tartottak kerékpáros felvonulást a Békés megyei kisvárosban. Az apropót április 22-én a jeles zöld ünnep, a Föld Napja szolgáltatta. A szervezők elégedettek, hiszen több százan pattantak nyeregbe szombaton délután. Fő tanulságként pedig azt vonták le, hogy értelmes, valódi célokért egy viszonylag passzív alföldi kisvárost is fel lehet rázni.

Az OKÉ által meghirdetett orosházi Föld Napja kapcsolódott ugyan a fővárosi, illetve több vidéki nagyvárosban megtartott Critical Mass ...
Tovább Szólj hozzá

2006. ápr 28.

Piros és narancssárga

írta: korbelygyorgy
Piros és narancssárga

Meglett végre az új bringám: Gepida Alboin 300, egy szuper treking, remélem, lesz is időm sűrűn a nyergébe pattanni. Az egészben az a vicces, hogy van ugyebár egy piros Skodánk, a bringa pedig narancssárga (a választás nem tudatos, ezt kaptam a bótban és punktum - mellesleg szerintem jó kis színösszeállítás: szürke és narancssárga), úgyhogy szimbolikusan sem szövegelhet egyik párt sem.
Remélhetőleg hétfőn Léna indulásakor ott tudok lenni, sőt legalább Mezőberényig a kíséret része is leheteki, akárcsak tavaly. Sajnos kevésbé vagyok edzésben, bár lelkesen nyomom a szobabicikli pedálját, az azonban nem az igazi. Ráadásul több mint egy hete sántikálok a talpamon kinőtt tyúkszem miatt, de ez elvileg nem befolyásolhatja a pedáltekerést. ...
Tovább Szólj hozzá

2006. ápr 24.

Hétvége

írta: korbelygyorgy
Hétvége

Mozgalmas napok: szombaton bringás felvonulás, ma pedig választás, második forduló.
Így hajnal egy körül inkább Digg-szerűen működnék. Tehát a helyi eredmény i tt van, különben is, új munkaköröm nem is nagyon teszi lehetővé, hogy nekiálljak nagy pofával kommentálni.  Pedig... (egyébként fogom, mert készülök holnap írni egy összefoglaló publicisztikát a Beolvashow rovatba. Meg aztán nem hagytam ki a rituális pártszékháztúrát sem, de azt is reggel írom meg.
 A Föld Napját sem részletezném most, készült egy csomó kép, például mindjárt itt van Misinszki mester sorozata az egyesület honlapján.
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása