Alföldi blog

Korbely György blogja

2006. máj 14.

Édes élet

írta: korbelygyorgy
Édes élet

Idegen tollakkal ékeskedem, mert nem én vettem észre tegnap a cukrospultot, rajta két férfi nemiszervet formázó nyalókát, hanem Vokálpatrióta kolléga szólt. Végülis szabadság van a vizuális önkifejezés terén is, még hogyha ez egy alkalmazott művészeti ág is(mármint a cukorforma-készítés), azonban itt a helyszín nem valami ócska falusi búcsú volt, hanem a helyi alapfokú művészeti iskola tavaszi fesztiváljának néptáncos eseménye. Sajnos a szituáció nagyon alkalmi volt, ezért csak telefonnal sikerült lekattintanom ezt a nem túl jó képecskét.
Végülis nem lehet elég korán elkezdeni a valóság megismertetését: az élet egy nagy szívás, magadnak kell döntened, nyaló leszel vagy nyelő. (Megin' egy idegen toll: c)Ludditák).
 
 
...
Tovább Szólj hozzá

2006. máj 13.

Hétzáró negyvenes

írta: korbelygyorgy
Hétzáró negyvenes

A munkás hetet egy közepes távú bringatúrával zártuk a szokásos társasággal: Kerekes Jancsival és Misinszki Pistával. Ezúttal elhagytuk a megyét egy kicsit, az útvonal Nagymágocs-Árpádhalom-Szentetornya volt, ami azért érdekes, hogy a jövő hétre tervezett - az egyik helyi iskolával közös - hatvan kilométeres túra egy része erre halad el - igaz, ellenkező irányba (a távolság nem véletlen: Orosháza ennyi éve visel városi rangot, előtte ugyebár a legnagyobb magyar falu volt).
A munkás hetet elsősorban a Beolra értem, elég sokat dolgoztam, még hogyha nem is feltétlenül látszik minden a felszínen. De azért is jó hét volt ez, mert remekül haladnak a hegyaljás előkészületek is, mint ahogy az alul lévő postban látható. A felsoroltak ...
Tovább Szólj hozzá

2006. máj 11.

Rocktérítő a Zöld Színpadon

írta: korbelygyorgy
Rocktérítő a Zöld Színpadon

Alakulunk, alakulunk, a jelek szerint jó erős lesz a csütörtöki Zöld Sátor-nap: lesz ugye Aradi Csaba, Nagy Emese a Magyar Rádiótól (vele a környezetvédelm újságírásról lesz szó), ugyanezen a napon lesz még Faludy György és - ez egészen friss - Pajor Tamás. Nehéz volt előkeríteni, be kellett vetnem helyi hitgyülis kapcsolataimat - köszönet érte Csepregi Jánosnak.
Szóval Pajor számomra rendkívül érdekes ember, s a konkrét ötlet tavaly született meg éppen a fesztiválon: esemény előtti sörözgetés, előkerült a kocsiból a Neurotic-CD-m,  és kiderült, hogy mintegy tízfős társaságunk szinte minden tagja, a tizenévestől a negyvenesig kívülről vágja a Neurotic-szövegeket, nem csak az olyan klasszikusokat, mint a "bunkó nyár, ...
Tovább Szólj hozzá

2006. máj 08.

T-ves kapcsolás

írta: korbelygyorgy
T-ves kapcsolás

Tisztelt T-Online Ügyfélszolgálat!

Ezúttal szeretném felmondani április 1-jén megrendelt, ám soha nem használt Kábelnet Start internet-előfizetésemet. A felmondás oka: az elmúlt 38 napban nem történt meg a szolgáltatás kiépítése, mi több, alvállalkozójuk nem is jelentkezett. A továbbiakban tehát okom van felételezni, ha a kezdet ilyen nehézkes, akkor a szolgáltatásban sincs köszönet.

Különösen szomorú ez Békés megyében, ahol Messiásként vártuk az Önök társasága megjelenését, ugyanis itteni versenytársuk, a Hungarotel sem kényeztetett el bennünket az információs társadalomba való könnyed haladással.

Megoldásként felkeresem a nem kevés helyi alternatív szolgáltató egyikét, és közülük a legmegbízhatóbbal kötök ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása