2006. máj 13.

Hétzáró negyvenes

írta: korbelygyorgy
Hétzáró negyvenes

A munkás hetet egy közepes távú bringatúrával zártuk a szokásos társasággal: Kerekes Jancsival és Misinszki Pistával. Ezúttal elhagytuk a megyét egy kicsit, az útvonal Nagymágocs-Árpádhalom-Szentetornya volt, ami azért érdekes, hogy a jövő hétre tervezett - az egyik helyi iskolával közös - hatvan kilométeres túra egy része erre halad el - igaz, ellenkező irányba (a távolság nem véletlen: Orosháza ennyi éve visel városi rangot, előtte ugyebár a legnagyobb magyar falu volt).
A munkás hetet elsősorban a Beolra értem, elég sokat dolgoztam, még hogyha nem is feltétlenül látszik minden a felszínen. De azért is jó hét volt ez, mert remekül haladnak a hegyaljás előkészületek is, mint ahogy az alul lévő postban látható. A felsoroltak mellett lesznek még "nagy emberek", például 99 százalékig bizonyos Szőnyei Tamás zenei szakíró, a Mancs rovatvezetője részvétele, akivel elsősorban Nyilván tartottak című könyvéről fogunk beszélgetni. Május második felében tudom meg, hogy jön-e Illés Zoltán, aki ugyebár nem lett képviselő, de szerintem hallunk még róla. Ezen túl mindenképpen el akarjuk hozni az aktuális környezetvédelmi minisztert (álítólag marad Persányi és Gombos András, ki tudja...), más csatrnán pedig dolgoznak Hajós Andráson, aki az esti Emil.Rulez koncert kapcsán amúgy is ott lesz.
Mondjuk túl sok pihenés nem vár rám a hét fennmaradó részében, mert ügyeletes vagyok, ami persze nem ördögösség, inkább csak segédmunka, meg hát valamilyen formában lépést kell tartani a megye híreivel. Úgyhogy kedves diszkóbalesetezők, öngyilkosjelöltek, egyéb extrém dolgokra hajlamos honfitársak: csak nyugalom.
Meg aztán itt egy szakdolgozat, ami napokon belül ki kellene értékelnem, ezen túl Erika vizsgái miatt gyerekfelügyelő is vagyok, szóval nem egy szokványos szombat-vasárnap lesz ez sem.
Szólj hozzá