Alföldi blog

Korbely György blogja

2006. okt 29.

Macskajáték

írta: korbelygyorgy
Macskajáték

Semmi tudatosság nincs abban, hogy egy törékeny kistigris vette birtokba udvarunkat és félkész házunk egy részét, minden spontán történt. Reggel kinyitottam a kaput, mert apósom elhozta a gyerek hintaállványát, eközben kotort be a kiscica.

Nem vagyok túl nagy macskabarát, viszont ez esetben meglátni és megszeretni tényleg nagyon könnyen ment, merthogy a kis dög azonnal a nyakamba csimpaszkodott és elkezdett dorombolni. Gyorsan megetettük, majd irány az állatorvos, aki megnyugtatott, hogy csak egy kis megfázás gyötri a még nevenincs dögöt. Féreg- és rovarirtás után hazahoztam, s még leggyengébb láncszem, a kutya-macskabarátság is kialakulni látszik - persze csak óvatosan, de Bonnie kutya hajlamosnak tűnik az új lakó befogadására.

Tovább Szólj hozzá

allatkert

2006. okt 27.

Jó reggelt

írta: korbelygyorgy
Jó reggelt

Mire jó egy EU-biztosi érdeklődés? :)

A Rendészeti Biztonsági Szolgálat parancsnoka elismerte az [origo]-nak, hogy voltak kifogásolható rendőri intézkedések az október 23-ai tömegoszlatásban, ezért belső tényfeltáró vizsgálatot rendelt el. Kérdéses ugyanakkor, hogy hogyan lehet azonosítani a törvénysértő rendőröket, mivel arcukat maszk takarta és azonosító számot sem viseltek.

Tovább Szólj hozzá

gergenyi rendorterror

2006. okt 26.

Hol vannak a liberálisok?

írta: korbelygyorgy
Hol vannak a liberálisok?

Gumilövedék, könnygáz, cinikus Gergényi persze nincsenek elfelejtve, csak éppen mindig számolok százig, aztán közbejön valami. De hiába számolok százszor százig, a publicisztika hamarosan elkészül. Nagyon sok mindent el lehet mondani ezzel kapcsolatban, igyekszem csak a lényegre szorítkozni: randalírozni csúnya dolog, civilt verni indokolatlanul aljas dolog, politikusként mindezekkel az indulatokkal visszaélni, jobbról-balról egyaránt - hát az nagyon böszme dolog.

Nagyon kevés a józan hang - ez pedig a másik dolog. Igazi liberálist megnyilvánulni e témakörben csak nyomokban hallottam: Tamás Gáspár Miklós (pedig ő most újbalos, ha jól követem a pályáját, György Péter, Hack Péter, Kőszeg Ferenc - nicsak, nicsak, csupa volt SZDSZ-es, ...

Tovább Szólj hozzá

szdsz elkurtuk brutalitas

2006. okt 24.

Ünnep vagy mi

írta: korbelygyorgy
Ünnep vagy mi

Reggel még egy nyugis napnak indult a dolog, a netvibes-on átfutottam a vonatkozó híreket: magyar módi szerint átkúrták a Kossuth térieket, a fene sem gondolta, hogy október 23-a kétszeresen is benne lesz a törikönyvben, ráadásul kerek évforduló kapcsán.

Persze az előre tervezett családi program nem maradt el, Szeged, Vadaspark, hadd lásson a gyerek olyan állatokat, amilyeneket még soha (mondjuk igazán közelről disznót, birkát, tehenet sem látott, tehát ilyen erővel elvihettük volna egy tanyára is), de a lényeg a szolid, verőfényes családi kirándulás. A forradalmi tett annyi volt, hogy legalább ezen a szent napon nem a megszokott LukOil kútnál tankoltam gázt (nehogymá' a muszkák zsírját hízlaljam október 23-án), hanem a MOL-nál.

...
Tovább Szólj hozzá

elkurtuk

süti beállítások módosítása