Alföldi blog

Korbely György blogja

2006. feb 05.

Web 2.0

írta: korbelygyorgy
Web 2.0

Egy kis hajnali high-tech: érdekes cikket olvastam, az Indexről idelinkelve a Google lehetséges jövőjéről. Tetszik nekem, amit ezek a fiúk csinálnak, persze, csínján bánok a lelkesedéssel, hiszen fennállhat a veszélye, hogy Microsoft-szintű óriássá növik ki magukat, amivel alapvetően nem is lenne baj, azzal viszont igen, ha a Google hasonlóképpen rátelepedne az információtechnológiára.

Egyébként magam is részben tech-hétvégét tartottam, a sokat emlegetett Web 2.0 jegyében. Kipróbáltam néhány alkalmazást, melyek közül kettő kifejezetten elnyerte a tetszésemet: a Netvibes lényege, hogy magam alakíthatom ki saját munkaasztalomat a hálón, így nem kell kétszer beállítani egy csomó alkalmazást, például rss, gmail, időjárás stb. ...
Tovább Szólj hozzá

2006. feb 04.

Jó ügynök, rossz ügynök

írta: korbelygyorgy
Jó ügynök, rossz ügynök

Mielőtt itten derék közvéleményformáló értelmiségünk a múltat végképp eltöröltetné, érdemes elolvasni ezt az interjút Gervai Andrással, aki azt a bizonyos Szabó Istvánt leleplező publikációt közzétette az ÉS-ben.

Update, vasárnap reggel 7.18: Most akadtam rá Kis János írására a szombati Népszabadságban. Én már csak ilyen vagyok: még mindig egy bölcs, nagy öreg liberális a legmeggyőzőbb számomra... :)
Ma egyetlen nyilvános fórum van, mely nagy kockázatokat vállal az igazság feltárásáért, nem mérlegelve, hogy ezzel fájdalmat okoz-e a neki kedves politikai és kulturális köröknek: az Élet és Irodalom. Szerkesztőinek annyi útszéli támadásban volt részük az elmúlt héten, hogy kötelességemnek érzem megköszönni, amit a ...
Tovább Szólj hozzá

2006. feb 04.

Kamaszkor

írta: korbelygyorgy
Kamaszkor

Egyre inkább érzem a "helyi  mainstream" média érdeklődését. A városi lapban főszerkesztői vezércikk foglalkozik a fórumunk egyik bejegyzésével (kár, hogy nem tudom idelinkelni a cikket, merthogy december 2-án frissítették utoljára az online verziót); tegnap pedig interjút adtam a Vasárnap Reggel helyi mutációjának blogtémában (ezt pedig azért nem tudom linkelni, mert még nem került fel).
A blogolás helyileg is kamaszkorba lépett, néha még megfeddnek, kioktatnak, néha ránkcsodálkoznak, de egyre többször vesznek emberszámba. 
Tovább Szólj hozzá

2006. feb 03.

Termelési blog

írta: korbelygyorgy
Termelési blog

Isten hozta Miniszterelnök Úr a blogoszférában! - ezt nem én írtam, hanem L. P. a Népszabadságban , s mellette más meghatódott hangvételű dolgokat. Persze, üdvözlendő Gyurcsány - illetve bocsánat: a miniszterelnök - megjelenése a blogszférában, de nem azért, mert a Nagy Ő leereszkedett közénk, hanem azért, mert ebben sem szabad hátul kollognunk, az Egyesült Államok-beli választást egyebek közt az indulók webnaplói is meghatározták. Más kérdés, hogy választás után három hónappal vajon mi lesz abban a miniszterelnöki blogban - eredménytől függetlenül.
Ha már sajtóvisszhang - mert ebből aztán nincs hiány, nagyon sok lap foglalkozott a témával, hiszen tényleg hír, meg aztán nem árt, ha a közvélemény kóstolgatja, blooooog, ...
Tovább Szólj hozzá

2006. feb 02.

Lapszemle ingyen

írta: korbelygyorgy
Lapszemle ingyen

Minden kommunikációval, marketinggel, pr-rel és hasonlókkal foglalkozó szakembernek és minden tematikushír-fogyasztónak jó szívvel ajánlom a NewsAgent ingyenes sajtófigyelő szolgáltatását.  Kezelése végtelenül egyszerű: regisztráció után az admin felületen létre kell hozni az adott téma "ügynökét", majd meg kell adni a kulcsszavakat, végül testre szabottan be lehet állítani az értesítések számát, módját (hírenként külön e-mail vagy összefoglaló jelentés), és rövidesen jönnek az online sajtófigyelések. Én több témában is rendeltem szemlézést, például "fesztiválok" címszóval és ez nagyon jól jött a hétfőn hivatalosan is kibocsátott sajtóközlemény visszhangjának megfigyelésekor.
Kérdés persze, meddig lesz ingyenes ...
Tovább Szólj hozzá

2006. feb 01.

Gyurcsány, a blogger

írta: korbelygyorgy
Gyurcsány, a blogger

(...) És hogy ez éppen ezért érdekelhet másokat is. Meg hogy egy ország miniszterelnöke akkor is miniszterelnök, amikor épp egy hivatalos, félhivatalos, vagy nem hivatalos program „civil” részén vesz részt.
Meggyőztek. Ezentúl tehát rögzítem is ezeket: nemcsak mondom, írom is a saját blogomat. Úgy, ahogy időm engedi. Nem utolsósorban persze magamnak, de mindenki másnak, akit érdeke
l.


Kisebbfajta szenzáció Gyurcsány blogja, ám valahol várható is volt, hogy a kampánystáb nem hagyja ki az ebben rejlő lehetőségeket. Annál is inkább, mert nálunk fejlettebb internetes (és politikai!) kultúrákban ez már bevett gyakorlat
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása