Alföldi blog

Korbely György blogja

2007. jún 16.

Szomorú vasárnap

írta: korbelygyorgy
Szomorú vasárnap

Ma este megnéztem a Dunán a Szomorú vasárnap című német-magyar filmet - nyolc éves csúszás az 1999-es gyártáshoz képest. De hát a jó mozit az különbözteti meg a többitől, hogy nyolc év múlva is érvényes. Találtam hozzá egy kuriózumot a YouTube-on: a film legerősebb jelenete, a Szomorú vasárnap - leghíresebb hungarikumunk - német nyelven, távol-keleti feliratozással.

 

Tovább Szólj hozzá

szomoru vasarnap

2007. jún 15.

Helycserés támadás

írta: korbelygyorgy
Helycserés támadás

Húúú de izgalmas kormányátalakítás volt ez is. Felületes szemlélődő persze nem talál benne semmit (valójában Szilvásynak kellett volna buknia, helyette azonban megmaradt neki a titkosszolgálat nevű játékszer), annyi értelme azonban van szerintem, hogy az egy évvel ezelőtt alaposan megkritizált modell finomodott, ugyanis a parlamenti ellenőrzés alól kivont, súlyos milliárdok felett diszponáló kormánybiztosok (Bajnai, Draskovics) most bekerültek a rendszerbe és szem előtt vannak. A nagy nyertesnek tekinthetjük Kiss Pétert, aki második ember lett, azonban ez inkább a régi Gyurcsány-trükk: potenciális ellenfeleinket terheljük le minél jobban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább Szólj hozzá

gyurcsany kormany

2007. jún 14.

Blokk

írta: korbelygyorgy
Blokk



 

 

 

 

Az előző csak a kiszivárogtatás volt, mostmár itt a tényleges kiírás , benne az újdonságokkal is. A Golden Blogot követően ugyanis lesz egy helyérték.hu című verseny, amely nevéből következően a legjobb helyi tartalmakat versenyezteti, illetve augusztusban a videók szemléje következik. Addig is: jelöljetek minél több blogot (ezt ne, mert úgysem játszhat).

Tovább Szólj hozzá

hvg goldenblog goldenblokk

2007. jún 11.

Új privát időszámítás

írta: korbelygyorgy
Új privát időszámítás

Nagggyon, nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, főleg Erika: sikerült az utolsó államvizsgája is a múlt pénteken, pedig az nem volt semmilyen futam: a bizottság elnöke Martonyi János volt, igen, a volt külügyminiszter, akinek előző nap szedték elő ügynökmúltját. Volt is parázás itthon, annak ellenére, hogy maga a tantárgy (nemzetközi jog) nem jelentett különösebb problémát, viszont Erika még az "ügynökség" kifejezés esetleges felbukkanásától is rettegett, mert attól tartott, nem bírja ki kacaj, vagy legalábbis mosoly nélkül. Ráadásul jöttek a hírek: bizony a csütörtöki vizsganapon hatan buktak.

...
Tovább Szólj hozzá

csalad

süti beállítások módosítása