Alföldi blog

Korbely György blogja

2007. sze 08.

Figyelők

írta: korbelygyorgy
Figyelők

Üldözési mánia, szocialista módra. Elkezdték a hisztit, sajnos gyanúm szerint megvezették az egyik emberünket is, már ami az időzítést illeti: csütörtök délután került fel ez a cikk a Beolra, ők pedig pénteken ezzel tematizálták a megyegyűlést, online tudósítás itt . Első olvasáskor dobtam is egy hátast: hogy a francban lehet egy darab munkahelyen 15 párttag egy nagyközségben, amikor sok helyen jó, ha ennyien össze tudnak gründolni egy helyi szervezetet. Mi a francot keresnek a Magyar Szocialista Párt vagy bármely párt tagjai egy szociális otthonban. További kérdés: választás napján vajon szolgálatban volt-e ez a tizenöt párttag?
Az eredeti témára visszatérve: vajon a figyelők felírják-e a helyi kistérségi társulás gazdasági ...
Tovább Szólj hozzá

mszp

2007. sze 06.

Élethosszig

írta: korbelygyorgy
Élethosszig

Na, rágódjunk egy kicsit, akár napokig: legyen-e tényleges az életfogytiglan , vagy ne legyen. Szinte mesteri, ahogy bedobnak teljesen érdektelen témákat, aztán csámcsognak rajta egy jót, miközben a figyelem elterelődik a lényegről és még a politológusok is megveregetik a kormány vállát, mert jól tematizálja a közbeszédet.

Az eredeti problémára visszatérve: egyesek, főleg az érintettek a halálbüntetésnél is rosszabbnak tartják ezt a fajta büntetést, hiszen mentálisan teljesen leépíti az elítéltet, gyakorlatilag élőhalottá válik a négy fal között. Elméleti jogászok közül sokan elvetik ezt a formát, pontosan azért, mert a modern jogelvekkel ellentétesnek ítélik, míg a nagy többség támogatja, "jobb" híján, hiszen a ...

Tovább Szólj hozzá

eletfogytiglan

süti beállítások módosítása