Alföldi blog

Korbely György blogja

2008. jan 20.

Szárnyakat adnak

írta: korbelygyorgy
Szárnyakat adnak

Megintcsak nosztalgia, a postás időkkel kb. egy idősíkból: a mostani Antonov-225-öshöz hasonló, ha nem nagyobb szenzáció volt 1985-ben a Boeing-747-es, azaz a Jumbo Jet budapesti landolása. Akkor még csak egy reptér volt, a Ferihegy I-es, ahová el sem fért a gép, ezért kívül, a leszállópálya egy külső szegletében szállt le a mostrum.

Jómagam is ott lehettem a csodálók közt, persze nem azért, mert valami nagy repülőgép-fan vagyok, hanem kényszersorozott katonaként éppen őrségben álltam a közelében (katonai karrierem egyébként géptávírászként indult, azonban időközben bevezették a számítógépes adatfeldolgozást, így a telexeseket kivágták a betonra - a komputertechnika egyik első áldozata vagyok tehát :)).

Már arra ...

Tovább Szólj hozzá

boeing antonov hatarorseg

2008. jan 19.

Nemo kapitány és a köd alatti város

írta: korbelygyorgy
Nemo kapitány és a köd alatti város

Nemo elköszönt, búcsúposzt itt

Mondjuk manapság már a földrajzi korlát nem jelent semmi, mondjuk a most nézett film idejéhez képst (Marco Polo, TV2), azért szomorú történet ez, mint minden más kényszeredett külföldi munkavállalás.

A Földiek blog két alapítójával egyébként a héten interjút készítettem, íme .

Tovább Szólj hozzá

foldiek beol

2008. jan 15.

Karsai

írta: korbelygyorgy
Karsai

Nem is tudom, ki találta ki, hogy az olvasókat nem érdekli a politika, a közélet (talán olyan valaki, aki nem ért hozzá vagy lusta vele foglalkozni). Valójában az a belterjes okoskodás nem érdekli őket, amit politikai újságírás néven tartanak számon, valódi hírek valódi közéletről - ez bizony kézzelfoghatóan slágertéma, kattintásszámmal igazolhatóan.

Itt van nekünk mindjárt a mi Karsaink, akit nagyobb érdeklődést övez, mint a megye szórakoztatóipari exportcikkei - Fásy Ádám, Balázs Pali, Uhrin Benedek - együttvéve, és ez jó. Sokáig azt hittem, hogy Karsai József sem különb, mint ők, azaz ócska fogásokat bedobva szórakoztat. Ez azonban csak a felszín, Battonya hőse egy olyan figura, aki dörzsölt és fifikás ugyan, azonban ...

Tovább Szólj hozzá

politika szdsz karsai beol

süti beállítások módosítása