Alföldi blog

Korbely György blogja

2008. júl 06.

Buzi-e vagy?

írta: korbelygyorgy
Buzi-e vagy?

Szerencsére látni nem láttam semmit eddig, csak olvastam a ma délutáni budapesti eseményekrő l, de ez is elég ahhoz, hogy felmenjen a vérnyomásom. Ugyanazok indultak hadba rendőrök és egy társadalmi csoport - esetünkben a homoszexuálisok - ellen, akik máskor nagy pofával hivatkoznak szabadságjogaikra és amivel én nagyrészt egyet szoktam érteni. Mármint nem a céljaikkal, hanem azzal, hogy joguk van gyülekezni, szidni a kormányt és gyalázni mindenkit.

Ám ahhoz nincs joguk, hogy molotov-koktélokat hajigáljanak, rendőrautókat gyújtsanak fel, ismert és ismeretlen embereket támadjanak meg és főleg: megkérdőjelezzék azok jogait, akiknem olyanok, mint ahogy ők ezt engedélyeznék számukra. Nagyon olcsó pótcselekvés ez politikai szempontból, ...

Tovább Szólj hozzá

utcai harcok meleg buszkeseg napja

2008. júl 04.

Senki sem próféta

írta: korbelygyorgy
Senki sem próféta

Szerintem huszadrangú, hogy milyen főlapja van egy blogszolgáltatónak, sem főbérlőm, a Freeblog, sem mások főoldalait nem szoktam látogatni. A Földiek hívták fel a figyelmem, hogy az Index blogprojektje, a Blog.hu megújította főoldalát és lám-lám, a vidék rovatba beszerkesztették a Kisvárosit, nem is akármilyen társaságba, mert például Cserépfalu az egyik kedvencem, annak idején, boldogult Goldenblog-zsűritag koromban a győztes Panyola mellett ezt a blogot támogattam a Helyi.érték szekcióban. Szóval köszi, indexesek, bloghusok, úgy látszik, ismét csak igaz a mondás, hogy senki sem próféta a saját hazájában, merthogy a Freeblogon nem nagyon szerepelek a címlapon - igaz, mondom, ott sem szoktam nézegetni a főlapot csak nyitom az ...

Tovább Szólj hozzá

bloghu vidék kisvárosi webnapló

2008. júl 04.

Pajorba botlottam

írta: korbelygyorgy
Pajorba botlottam

Egy kis déja vu: miközben a jövő heti beszélgetésekhez háttérinfókat olvasgatok a neten (most éppen Podmaniczky -novellákat és egyéb szövegeket), a Délmagyar.hu-n belebotlottam egy Pajor-interjúba. A déja vu meg azért van, mert két éve pont rá készültem és az egyik legjobban sikerült beszélgetés lett szerintem a Zöld Sátorban. Meg amúgy is bírom a fazont, a korábbit is, meg a mostanival sincs semmi bajom, ugyanúgy szívesen hallgatom a nyolcvanakárhányas Neurotic-albumot, mint a 2005-ös Önök érték című lemezt.


Tovább Szólj hozzá

neurotic pajor tamás hegyalja zöld színpad

2008. júl 02.

Lehet más? Legyen!

írta: korbelygyorgy
Lehet más? Legyen!

Közben pedig egy kötelező olvasmány közélet iránt érdeklődőknek. A szerveződéshez nekem is van valami közöm, főként annyiban, hogy nagyon sok barátom, ismerősöm - főként a hegyaljás Zöld Színpad holdudvara - dolgozik benne. Mi több: én szavaznék is rájuk, ha úgy alakulna...

A parlamentbe készül a harmadik erő
Lehet más a politika? Megválasztása előtt Sólyom László kampányolt ezzel, most pedig a jelenlegi politikában csalódott értelmiségiek akarnak e gondolat mentén pártot alapítani. A környezetvédelmet nyomják, de a zöld kifejezést kerülik. Azt mondják, vagy most, vagy soha.

Tovább Szólj hozzá

műhely ökopolitikai lehet mas a politika

2008. júl 02.

7...6.....5....

írta: korbelygyorgy
7...6.....5....

Nem szép tőlem, de egy kicsit átköltöztem egy másik blogra, ide . Most még elég fapados, de a kollégák már dolgoznak rajta. Szóval ide kerül minden fontos infó a fesztivállal kapcsolatban, néhá kissé pr-ízűen, de hát azért van kis csapatunk, hogy pr-kedjünk egy kicsikét.

Már csak egy hét van hátra, elég fura, mert nem érzem magam elég felkészültnek, de hát ez mindig így van, hiába a fél éves előkészület, a munka dandárja most van, például éjszakánként műsorfüzetet szögelek (igaz, az már Balatone), háttérinfókat olvasok a Zöld Színpadhoz (igaz, egy csomó beszélgetést most nem én csinálok hála a jó Istennek, ennek ellenére jó, ha képben vagyok).

Szóval egy hét múlva már

Tovább Szólj hozzá

hegyalja fesztival

süti beállítások módosítása