Alföldi blog

Korbely György blogja

2008. jan 27.

Próba

írta: korbelygyorgy
Próba

Egy régi jó freeblog-szolgáltatás tesztje: blogposzt emilként, mobilról, jelen esetben nokia e90-es kommunikátorról. Szinte teljesértékű szolgáltatás, feltéve, ha csak szövegelni akarsz. Lám, még linkelni is lehet...

Tovább Szólj hozzá

2008. jan 25.

Hatalmi válság Orosházán

írta: korbelygyorgy
Hatalmi válság Orosházán

Tarts ki Béla! Vörös és narancsvörös dögkeselyűk köröznek fölötted, de a tisztességet, a morált, a köz érdekét Te képviseled. Percemberek, haszonlesők, múlt rendszer erkölcsi hullái együtt fognak eltünni. Hajrá Orosháza! Hajrá Németh Béla! - no, ezt nem én írtam, hanem egy kommentelő a Beolon a ma kitört orosházi vezetési botrányra r eagálva.

Sajátos nagykoalíció csírái jelentek meg ugyanis (bár sajnos nem voltam ott, de a tudósításból világosan látszik, mi történt): szocialista képviselők meginterpellálták az egyébként jobbközép polgit, amit aztán a kérdezők mellett a fideszesek sem szavaztak meg. Az előzményekről tudni kell, hogy egy hónapja két MDF-es kilépett a polgári frakcióból, illetve Dominkó Sándor ...

Tovább Szólj hozzá

mszp fidesz oroshaza nemethbela

2008. jan 23.

Fonogram

írta: korbelygyorgy
Fonogram

(este már megírtam ezt a posztot, csak valamiért elszállt, úgyhogy most újra - csütörtök, 20.22)

 

Nem mintha a Fonogram-díj mérvadó lenne a hazai kortárs könnyűzenei kultúra egészét vizsgálva, azért nem lehet nem odafigyelni. Ennek szellemében néztem meg két részletben az esti közvetítést (a második felét a tévében, majd az első felét a neten), és arra jutottam, hogy azért vannak pozitív változások, pedig tegyük a szívünket a kezünkre, alapjában egy haldokló iparág puccos rendezvényéről van szó (úgy értve, hogy a lemezkiadás jelenlegi struktúrája haldoklik, maga a muzsika fejlődik, hála a jó Istennek).

Szóval mik is a pozitív dolgok? Mindenek előtt két kategória győztesének ténye, azaz hogy a Zagar és a ...

Tovább Szólj hozzá

fonogram

2008. jan 23.

Verespatak megmenekül?

írta: korbelygyorgy
Verespatak megmenekül?

Friss hír, most érkezett a link Fidusztól:

Verespatak-Budapest, 2008. január 23.:
A gyulafehérvári fellebbviteli bíróság visszavonhatatlan hatállyal, véglegesen megsemmisítette a verespataki önkormányzat által még 2002 júliusában elfogadott területrendezési tervet. A Magyar Természetvédõk Szövetsége szerint ez a döntés azt jelenti, hogy Verespatak talán megmenekült a pusztulástól - vagy legalábbis a beruházó cég, az RMGC kénytelen lesz a legelejérõl kezdeni az aranybánya engedélyeztetési folyamatot, amely eddig tíz évet vett igénybe.

Tovább Szólj hozzá

verespatak

süti beállítások módosítása