Alföldi blog

Korbely György blogja

2008. okt 05.

Lehet más - jól figyelj!

írta: korbelygyorgy
Lehet más - jól figyelj!

GIGANTIKUS LÉZERFELIRAT A PARLAMENTEN!

ÚJ POLITIKAI ERŐ A LÁTHATÁRON.

2008. október 6-án, hétfőn este f8-kor egy óriási, 2x100 méteres, lézerrel vetített mondat jelenik meg a Magyar Országgyűlés épületének Dunára néző homlokzatán.

A felirat egy formálódó demokratikus politikai erő biztató üzenete.

A rövid ideig megfigyelhető egyedülálló látványosságot legjobban Budáról, a Batthyány térről lehet majd látni. A szöveg nem statikus, fotózni és filmezni egyaránt érdemes.

Az esemény után a www.lehetmas.hu/lezer webcímen jó minőségű fotót választhat a képgalériából.
Tovább Szólj hozzá

lehet mas a politika

2008. okt 03.

Talon, AZ, nosztalgia

írta: korbelygyorgy
Talon, AZ, nosztalgia

Sajnos más elfoglaltság miatt nem tudtam ott lenni Törköly Jocó előadásán, melyben a kilencvenes évek elejének helyi szubkultúráját dolgozta fel, nem is találkoztam még senkivel, aki ott volt - remélem, az anyag valamilyen formában felkerül a netre vagy eljut hozzám, akár előadásvázlat, akár hanganyag, akár videóformában.

Ha eljutok, lehet, hogy néhány adalékot hozzá tudok tenni, annál is inkább, mert mindkettőben lógtam, vagyis a Talonban törzsvendégként tartottak számon, az AZ Klubba is eljutottam, bár emlékeim szerint ez inkább alkalmi helyszín volt. Érdekes módon ez utóbbi - bár zeneileg progresszívebb vonalat képviselt - volt a hivatalos, hiszen a városi fenntartású ifiházban szervezték, alkalmi kocsma működött s valami ...

Tovább Szólj hozzá

talon andersen az klub

2008. okt 02.

Fuksz extra

írta: korbelygyorgy
Fuksz extra

Pedig megfogadtam, hogy igyekszem elkerülni az azonos vagy hasonló bejegyzéseket az általam vezetett blogok között, most azonban kivételt teszek: a Beologra már kitettem , amit most ideragasztok annak örömére, hogy a Subbán elég szépen futott egyik múlt heti fotónk, egy kedves kis életkép a gádorosi falunapról.

 

w

 

Tovább Szólj hozzá

subba gádoros beolog

2008. sze 29.

Olyan messze, mint Makó és...

írta: korbelygyorgy
Olyan messze, mint Makó és...

Ahogy egy sportversenyre, még egy megyenégyes focimeccsre sem illendő edzés (vagy legalábbis valamilyen bemelegítés) nélkül menni, úgy szívtam én meg a tegnapi napot. Egy hónap szünet után Janikával bevállaltunk egy 115 kilométeres utat, aminek a végén majd megpusztultam és most is nehezen vonszolom magam, úgy fáj a jobb térdem.

A makói túra már régen tervben volt, félig-meddig évadzárónak szántuk. Habár még itt van október, ami optimális esetben lehet még kiváló bringás szezon, nem tudni, mivel lep még meg az időjárás, a jelek eddig nem túl biztatóak. 


Nagyobb térképre váltás

Szóval az út kétharmada élvezetes volt, különösen szeretek bringázni még fel nem fedezett területeken, s Makó ilyen, illetve a hagymavárost ...

Tovább Szólj hozzá

bringa

süti beállítások módosítása