Alföldi blog

Korbely György blogja

2008. feb 03.

Erőmű, punk, bringa

írta: korbelygyorgy
Erőmű, punk, bringa

A legfontosabb mára: győztünk, azaz pontosabban győztek a medgyesegyháziak, közülük is azok, akik nem akarták az erőművet, de természetesen azok is, akik akarták, csak még nem tudják. Csodálkozom is, hogy az országos média nem foglalkozott az üggyel, holott ugyanaz a Hujber Ottó a befektető, akinek a nevétől egyész Tokaj-Hegyalja hangos a szerencsi erőmű kapcsán.

Fontos hír továbbá: letölthető a legendás orosházi kultzenekar, a Kulturális Szemle minden anyaga innen . Meglehetősen minimal a lap, sőt, de mivel a kilencvenes évek elejének punkjáról van szó, miért is ne legyen elérhető a zene 1994-es megoldással?

Ja igen, és megkezdődött a szezon, vagy legalábbis egy előrehozott kerékpártúrát csaptunk Kerekes és Misinszki ...

Tovább Szólj hozzá

punk bringa eromu

2008. feb 02.

Kóka

írta: korbelygyorgy
Kóka

Kóka Jánosról esett már itten szó, főként az SZDSZ-es elnökválasztás idején. Nos, ma a Viharsarokban kampányolt, hogy nem, mármint a népszavazásra. Igyekeztünk lekövetni a teljes túrát, jómagam Orosházán kezdtem, ahol videóztam is egy kicsit. Amúgy izgalom csak Szarvason volt, ahol a szokásos harminc jobbikos nekiállt tüntetni. Beszámoló itt , videó pedig alul. (Miközben ezt írom, fenománális felfedezés: a Sírhant művek David Fishere azonos Dexterrel, vagyis mindkettőt Michael C. Hall alakítja.)


Tovább Szólj hozzá

kokajanos

2008. feb 01.

Zöld teszkó

írta: korbelygyorgy
Zöld teszkó

...vagyis a fenét zöld. Van itt ez a kampány, mától megszűnt az ingyenszatyor, helyette visszaváltós táskát adnak, illetve lehet vásárolni is. Midennek persze tudjuk az okát: termékdíj terheli az ingyenzatyikat, így jelentős költséget takarít meg a cég - tegyük hozzá, nagyon helyes, hogy így van, senki nem akar belefulladni a teszkósszatyrokba.

Ha a hipermarket annyira zöld akarna lenni, akkor lenne egy nyomorult szelektívgyűjtő sziget az orosházi üzlet előtt, körül, ahová bele tudnám hajigálni az üvegvisszaváltó automata által visszahajigált üvegeket.

 

Tovább Szólj hozzá

teszko zold

2008. jan 31.

Fest 2008

írta: korbelygyorgy
Fest 2008

Mostmár bizonyos, hogy a fesztiválmedvék ébredeznek téli álmukból, szép lassan elindult a gondolkodás Hegyalja- és BalaTone-ügyekben. De a külvilág is készülődik, a szó szoros értelmében: a napokban egy dunaújvárosi rockzenekar menedzsernője hívott, érdeklődvén, hogyan lehet jelentkezni (online, természetesen, mint az elmúlt két évben), ma pedig egy olasz darkmetál zenekar, az Arcadia (ami természetesen nem azonos a Duran-Duran utózenekarral) nevében küldtek egy e-mailt, ők is tervezgetik a nyarat és beférne nekik egy jó kis magyar fesztivál.

...
Tovább Szólj hozzá

hegyalja fest balatone

2008. jan 30.

Ájfon a Viharsarokban

írta: korbelygyorgy
Ájfon a Viharsarokban

Ma először láttam közelről és volt a kezemben is egy iPhone, mégpedig használat közben. Egy barátom az egyik közel-keleti országban vásárolta kártyafüggetlenül, most az egyik hazai szolgáltató kártyájával vidáman fut. Csináltam egy tétova videót a kommunikátorral - hááát, nem kap díjat a filmszemlén, de a meghatottságtól nem tudtam rendesen tartani azt a nyomorult kamerát. Úgy tűnik, ez az új irány, nem csoda, hogy a Google Android mobil oprendszer is nagyjából ezt követi...

 

Tovább Szólj hozzá

apple iphone

2008. jan 29.

Leszocizott Fidesz

írta: korbelygyorgy
Leszocizott Fidesz

Képet lopni nem illik, különösen a konkurens laptól, most azonban mégis a Hír6-ról átvett képet ragasztom ide, merthogy ők kattintották le ezt az izét (napközben Békéscsabán vagyok, oszt egyből nincs rend :)). Szóval általában MSZP és SZDSZ irodákra szokás vörössel rajzolni mindenféle gyűlölködő, néha szellemes feliratokat, nálunk persze fordítva van, itt a Fidesz kap ilyet, persze azért a sértegetés itt sem marad el.

Nyilvánvalóan a múlt heti "nagykoalíciós" Piros-Narancs Péntek utóhatása ez, valaki középről vagy valamelyik szélről beszólt a Fidesznek. Emberünk valószínűleg még idealista, pedig a lehetséges szándék egyre világosabban látszik. A Fidesznek kiadták, hogy ahol szoci vagy bizonytalan a polgármester, ott ...

Tovább Szólj hozzá

mszp fidesz oroshaza

2008. jan 28.

Ötvenéves a Lego

írta: korbelygyorgy
Ötvenéves a Lego

A Google a maga módján köszönti a ma ötven éves Legót. Úgy rémlik, a hatvanas-hetvenes években nekem nem volt ilyenem, csak hasonló, gondolom szovjet típusú fröccsöntött műanyag építkockám (és persze fa is, hogy azért a klasszikus értékeket se dobjuk sutba), de mintegy két évtizede már volt módom élvezkedni vele és persze napjainkban is infarktus kerülget, amikor a fél nappalit egy hirtelen gyermekmozdulatot követően beteríti több száz színes Lego-bizbasz :)

Tovább Szólj hozzá

google lego csalad

süti beállítások módosítása