Alföldi blog

Korbely György blogja

2008. nov 02.

Hogyan legyen néhány óra alatt saját honlapunk?

írta: korbelygyorgy
Hogyan legyen néhány óra alatt saját honlapunk?

Hát így.

Megújult ugyanis a Google Sites, sőt immár több nyelven, így magyarul is elérhető, ezért délelőtt tettem egy kísérletet és kipróbáltam. A rendszer lényegét rövid idő alatt át lehet látni mindenféle programozói ismeret nélkül (előny, ha valaki már blogolt vagy dolgozott valamilyen netes admin felületen), és már csak a megfelelő tartalom kiválasztása maradt hátra.

Mi mást csináltam volna meg, mint a tizenegy éve húzódó saját honlapomat. Nincs ugyanis semmi olyan webhely, ahol össze tudnám foglalni saját dolgaimat, afféle referenciagyűjteményként. Természetesen ez még egyáltalán nem az, csupán egy demonstráció, hogy rövid idő alatt elkészíthető a saját site. Vannak dolgok ugyanis, amiket egy blog nem tud ...

Tovább Szólj hozzá

google honlap google sites

2008. okt 31.

A hollywoodi szappanopera Békésbe ért

írta: korbelygyorgy
A hollywoodi szappanopera Békésbe ért

Azaz a korábban híres szerelmespár, Andy G. Vajna és Dobó Katica tegnap Békéscsabán találkozott, ha találkozott egyáltalán. 

Lényeg a lényeg : Dobó Kata Békéscsabán játszik a Lüzisztraté című színdarabban, Andy pedig tegnap iderepült, hogy megtekintse az előadást és persze csabai kolbászt kóstolt. Alapvetően gáznak tartom a celebsztorikra kihegyezett látogatottságnövelést, ez a történet azonban több ennél, hiszen egyrészt nem műsztárokról van szó és persze nagyon fontos, hogy a helyszín a Viharsarok, melynek éves GDP-je nincs annyi, mint egy nagyobb Vajna-produkció költségvetése.


 

Dobó Kata egyébként jól elvan Békésben, a darabban állítólag jó (én nem láttam sajnos az előadást) és a ...

Tovább Szólj hozzá

dobó kata andy vajna jókai színház

2008. okt 30.

IMF-hitelkártya

írta: korbelygyorgy
IMF-hitelkártya

Kapott az ország egy nagy-nagy hitelkártyát, amitől most egyféle hurráoptimizmus ütötte fel a fejét. Persze, persze, jobb az, ha mégsem kell olyan brutális hitelrészleteket fizetni, ami az árfolyamváltozással járna együtt, illetve aki játszott a pénzecskéjével, nem bukott akkorát, azonban nem eszik olyan forrón azt az öko-kását. (az előtag ez esetben nem környezetvédelmet, hanem közgazdaságtant, azaz ökonómiát jelent).

Mikroszinten még nem láthatók a válságjelek itten, talán ennyi előnye van, hogy a Viharsarok nincs a gazdasági fősodorban, az autóiparban van néhány érdekelt cég, ők nem tudom, mit csinálnak, gondolom, szűkítik a műszakokat a megrendelések lassulása miatt.

A reklámpiacnak elvileg szárnyalnia kellene, hiszen ...

Tovább Szólj hozzá

imf globálás válság

süti beállítások módosítása