Alföldi blog

Korbely György blogja

2009. ápr 12.

A jó öreg féltégla

írta: korbelygyorgy
A jó öreg féltégla

Az Origo készített egy tesztet a qwerty-billentyűzetes telefonokról, érdemes elolvasni, számomra legalábbis nagyon érdekes volt. Különösen abban a hitemben erősített meg, hogy egyelőre felesleges vágynom érintős mobilra, iPhone-ra vagy másra, nem igazán muzsikálnak jól szövegbeviteli szempontból. És hát megelégedéssel tölthet el, hogy leggyorsabban az általam is birtokolt (bocsának, csak cégügyileg használt) Nokia E90-es kommunikátorral lehet bevinni a szöveget, még hogyha szegényről azt írták, hogy már öregecske, és persze féltégla - amivel természetesen tisztában vagyunk, viszont a tűréshatáron belül van. Az elmúlt közel másfél évben egyébként megkedveltem a jó öreg kommunikátort, rendkívül praktikus napi segítőtársam ...

Tovább Szólj hozzá

e90 mobilteszt

2009. ápr 11.

Április 11.

írta: korbelygyorgy
Április 11.

A sonkafalás közepette ne feledkezzünk el a költészet napjáról sem, aminek különös aktualitást ad, hogy Ladányi Mihály szobrát ma avatták fel szülővárosában, Dévaványán. Egy mindig aktuális verssel emlékezzünk egy picit:

 

Fotó: devavanya.com

 

  Tizenegyedik parancsolat

Vegyél meg mindent, vásárolj nyakra-főre,
légy hitelképes, keress kezeseket,
ne maradj ki a piac örömeiből se,
szerezz, szerezz, szerezz!

Nélküled fizetésképtelenek a hivatalok,
hát jár neked ez, te állítod elő
a globális értéktöbbletet.
Vegyél meg minden ezt-azt, a polcok roskadoznak,
váltsd árúra magad, legyen meg mindened.

A dolgos testnek, ha este még maradék erejét összeszedi
(mert komolyzene megy s jobb egy kis ...

Tovább Szólj hozzá

költészet napja dévaványa ladányi mihály

2009. ápr 11.

Nagypénteki blues

írta: korbelygyorgy
Nagypénteki blues

Este megnéztem a Cleopatra nevű sörözőben - amit régen Blues cafénak neveztek, de már teljesen más a tulajdonos, illetve a kocsma jellege - játszott a Pearl Jam Tribute Band, Ulrich Öcsi új projektje. A kommunikátorral erre futotta, de a képi hátrányokat jól ellensúlyozza a viszonylag elfogadható hangminőség. Egyébként a Pearl Jam Tribute Band már nem nagyon játszik Eddie Vedderéktől semmit, szépen lassan a blues felé eveznek, névváltoztatás előtt állnak és keresik a helyüket. Van egy tehetséges énekesnőjük is, Anna, érdemes belehallgatni.


Tovább Szólj hozzá

cleopatra pearl jam tribute band ulrich öcsi

2009. ápr 07.

Lehet más, kop-kop

írta: korbelygyorgy
Lehet más, kop-kop

Ezen a blogon nem szokás a politikai agitáció és ez sem az lesz, még hogyha a hívószavak erre engednek következtetni: EP-választás, kopogtató cédula, LMP.

Lehet más a politika címmel hosszú évek óta megy egy program a Hegyalja Fesztivál Zöld Sátor névű programhelyszínén, melynek egyik koordinátora vagyok. Ez gyakorlatilag egy alprogram, amit Schiffer András, illetve a Védegylet rakott össze évről évre, és gyakorlatilag a hazai közélet főbb neuralgikus pontjait boncolgatta évről évre rendkívül impozáns előadókkal, többek közt Elek István, Kumin Ferenc, Ficsku Pál, Fidusz, a téma pedig többek közt a fenntarthatóság, a vidékpolitika, a jogállam és hasonló kérdések voltak - persze könnyed formában, hiszen kánikulában, július ...

Tovább Szólj hozzá

lmp ep kampány lehet mas a politika

süti beállítások módosítása