2009. ápr 07.

Lehet más, kop-kop

írta: korbelygyorgy
Lehet más, kop-kop

Ezen a blogon nem szokás a politikai agitáció és ez sem az lesz, még hogyha a hívószavak erre engednek következtetni: EP-választás, kopogtató cédula, LMP.

Lehet más a politika címmel hosszú évek óta megy egy program a Hegyalja Fesztivál Zöld Sátor névű programhelyszínén, melynek egyik koordinátora vagyok. Ez gyakorlatilag egy alprogram, amit Schiffer András, illetve a Védegylet rakott össze évről évre, és gyakorlatilag a hazai közélet főbb neuralgikus pontjait boncolgatta évről évre rendkívül impozáns előadókkal, többek közt Elek István, Kumin Ferenc, Ficsku Pál, Fidusz, a téma pedig többek közt a fenntarthatóság, a vidékpolitika, a jogállam és hasonló kérdések voltak - persze könnyed formában, hiszen kánikulában, július közepén, egy fesztivál sűrűjében nehéz okostojásként viselkedni.

A Lehet Más a Politika mára védjeggyé vált, egy mozgalom nőtt ki belőle, mely a közelmúltban párttá vált, s eképpen az EP-választásokon is indulni kíván. Ez számomra szimpatikus, s bár természetesen nemet mondtam Schiffer Andrásnak, amikor megkeresett és részvételre kért, úgy gondolom, elmondhatom, amit gondolok: a mai politikai palettán helye van egy kvázi zöld pártnak, s ez esetben nem arra kell gondolni, ami eddig folyt Magyarországon zöldpolitizálás címén, hanem egy értékelvű szervezetről, mely minden fontos kérdésre választ tud adni, s ezt a fenntarthatóság mentén teszik.

Tehát én most hosszú ciklusok gyakorlatától eltérően kitöltöm a kopogtatócédulámat és nekik adom, és természetesen június 7-én is rájuk szavazok. 


Szólj hozzá

lmp ep kampány lehet mas a politika