Alföldi blog

Korbely György blogja

2009. máj 02.

Arad - első főedzés

írta: korbelygyorgy
Arad - első főedzés

A május 23-ai Békéscsaba-Arad-Békéscsaba szupermaratoni és kerékpár-görkori túrára május 3-án tartjuk az első nagyobb lélegzetű felkészülő túrát néhány résztvevővel és nem résztvevővel, alapveten békéscsabai népújságos kollégákkal. (Remélhetően az időjárás a kegyeibe fogad bennünket, bár ez a szél nem túl biztató...)

A tervezett útvonal az alábbi, indulás Orosházáról hét-fél nyolc körül, találkozás a békéscsabaiakkal a csanádapácai-újkígyósi utak találkozásánál kilenckor. Az Orosházáról indulóknak a táv kb. 120 kilométer, a békéscsabaiaknak 65 kilométer. Csatlakozni e-mailen vagy a kommentekben lehet.

 


május 3-ai túra nagyobb térképen való megjelenítése
Tovább Szólj hozzá

túra bringa békéscsaba arad békéscsaba

2009. máj 01.

Tüzes hét

írta: korbelygyorgy
Tüzes hét

És hát a legfrissebb élményről se feledkezzünk el, ismét volt fáklyás felvonulás, bár késő délután ez még veszni látszott a vihar miatt, de olyan még nem volt, hogy Orosházán elmaradjon a legősibb ünnep. Részletes beszámolót reggel már írtam a Beol-ra, így ettől eltekintenék ismét, tekintettel a hosszú hétvégére megengedtem magamnak egy kis gonzó-kezdeményt, azaz nem a hivatalos szpícset tettem közhírré (annál is inkább, mivel ez nem nagyon hallatszott), hanem egy aprócska hangulatjelentéssel számoltam be kedvenc információs és közösségi portálom olvasóinak.

A vicces egyébként az, hogy a hét elején egy másik tüzes élmény vált első számú beszédtémává a városban, ugyanis csaknem porrá égett egy áruház, s ...

Tovább Szólj hozzá

tűz orosháza fáklyás felvonulás

2009. máj 01.

Ízléses-e vagy?

írta: korbelygyorgy
Ízléses-e vagy?

A kép kissé árnyaltabb az előző 15 jellemzéshez képest, természetesen továbbra is viccesnek (és bizony tájékozottságot, kreativitást, őszinteséget, humort tekintve hízelgőnek :)) tartom a kapott helyezéseket az Egymás szemében elnevezésű iWiW-alkalmazásban. A jól kinézés pedig még így is hízelgő :)

De ez az ízlés-dolog számomra nehezen meghatározható: öltözködés, frizura, autómárka, netalántán kulturális ízlés? Ezt egyébként én sem tudom eldönteni, amikor másokra nyomogatok, de én az utóbbit alkalmazom. Na most ha a Doors, a Joy Division, a Kispál és a Borz, illetve Márquez, Esterházy, Závada Pál és Márai Sándor közepest kap, akkor szomorú vagyok. De ha borostám, a farmerjaim és a tornacipőim kapnak közepest vagy ...

Tovább Szólj hozzá

iwiw egymás szemében

2009. máj 01.

Miénk ez a cirkusz

írta: korbelygyorgy
Miénk ez a cirkusz

Soha nem voltam cirkuszrajongó, ennek talán az lehet az oka, hogy a csabacsűdi főtérre alapértelmezésben gagyi utazó cirkuszok érkeztek gyerekkoromban, később pedig már késő volt. Mondjuk az életforma, az igen, azt izgalmasnak találtam főként tizen-huszonévesen és bizonyos szinten űztem is hasonlót, igaz, azt mozgópostának hívták. (És tegyük a szívünkre a kezünket, valahol ilyen fíling, csak jóval nagyobb méretekben egy fesztivál is, főleg azoknak a szervezőknek, munkásoknak, akik gyakorlatilag az egész nyarat végigdolgozzák a Volttól a SZIN-ig).

De ha az ember kisgyermekes szülő és főleg tiszteletjegyet kap az előadásra, természetesen fogja a család legifjabb tagját és aláveti magát a várható nehézségeknek. Szerencsére ...

Tovább Szólj hozzá

cirkusz magyar nemzeti cirkusz

süti beállítások módosítása