Alföldi blog

Korbely György blogja

2009. jún 14.

Social(ista) network

írta: korbelygyorgy
Social(ista) network

Ezt a posztot ide is megírhattam volna, de most a B(eo)logot kell nyomni: Az MSZP ismerősnek jelölt.
Tovább Szólj hozzá

mszp baja ferenc

2009. jún 11.

Antológia-előzetes

írta: korbelygyorgy
Antológia-előzetes

Hétfőn mutatják be a sokadik orosházi antológiát, melyben Sass Ervin szerkesztő jóvoltából évek óta publikálok én is, amit nem is nagyon értek, mert nem tartozom a helyi kulturális elitbe, lényegében már újságíró sem vagyok abban az értelemben, hogy klasszikus tudósítások, riportok, interjúk nem jelennek meg a nevem fölött/alatt, főleg nem papíron.

Mindenesetre Ervin számít rám, én pedig örömmel végzem ezt az ingyenmunkát, persze a határidőket nem igazán betartva, a témát az utolsó pillanatban kitalálva. Most Léna a téma, s mivel sajnos nem tudok ott lenni a könyvbemutatón, merthogy délutános leszek, most jó webkettes blogger módjára előre megosztom a könyvben lévő írásomat a széles publikummal, íme:

Pedálblues, ...
Tovább Szólj hozzá

léna sass ervin orosházi antológia pedálblues

2009. jún 10.

A Beol blogja a fősodorban

írta: korbelygyorgy
A Beol blogja a fősodorban

Régen volt így feldobódva kicsi csapatunk: a B(eo)log bekerült a Goldenblog döntőjébe, abba a húsz blogba, amelyre augusztus végéig szavazhatnak majd a felhasználók.

A dolog azért is vicces, mert rendkívül impozáns társaságban virít a mi kis WordPress-motoros, viszont AS-fejlesztők által minimaldizájnolt blogocskánk a Mainstream kategóriában, csak néhány név: Homár, Tóta W. Árpád, Urban Legends, Webisztán, folytassam?...

Szóval eldalolom a régi nótát a régi Goldenblogok idejéből, amikor még a Kisvárosi Webnapló is versenyző volt: az élmény nem fokozható, benne lenni ebben a Top20-ban elegendő megtiszteltetés, ráadásul ez nem szimplán erős mezőny, hanem itt vannak a legfontosabb magyar, ráadásul többségében az Indexhez ...

Tovább Szólj hozzá

goldenblog beol beolog

2009. jún 08.

Ügyvédet akarok

írta: korbelygyorgy
Ügyvédet akarok

Ha ügyvédek, akkor mindig eszembe jut kedvenc ezirányú poénom a Will és Grace című, korábban a Viasat 3-on futott sitcom sorozatból. Will, az ügyvéd szomszédságában élt egy selyemfiú, aki egy alkalommal elismerte, hogy egy jelentősebb egészségbiztosítási per révén meggazdagodott, így nem kell dolgoznia.

- Ez borzasztó. Maga abból él, hogy nincs lépe? - kérdezte döbbenten az ügyvéd.

- Mér', maga meg abból, hogy nincs szíve (röhögés)

Nos, ez a poén hetek óta eszembe jut, ma különösen, hiszen Erika reggel tette le az ügyvédjelölti (köznyelven: bojtári) esküt, a jövőben tehát két éve megszerzett egyetemi diplomáját ebben a szférában kezdi el kamatoztatni, Scheirich Gyula békéscsabai ügyvéd irodájában.

Persze ...

Tovább Szólj hozzá

és will grace ügyvédek erika

2009. jún 08.

Egy kis házi politológia

írta: korbelygyorgy
Egy kis házi politológia

Van is meglepetés meg nincs is - nagyjából ez jut eszembe néhány órával az eredmény kihirdetése után , illetve tizenhat óra ügyeletes robotot egy kis időre letéve. Arra készült szerintem mindenki, hogy nagy meglepetések lesznek, vannak is, de csak a nagyon okos politológusoknak meg zseniális médiaszemélyiségeknek, akik csodálkoznak a Jobbik brutális befutásán és az MSZP mélyrepülésén.

Természetesen én sem tartom normális dolognak a Jobbik-szárnyalást, viszont természetes következménye az elmúlt évek álságos és töketlen politizálásának. Egyrészt a béna gazdaságpolitikára gondolok (csupán a válságra fogni a jelenlegi helyzetet túl gyerekes magyarázat), másrészt a szőnyeg alá söpört szociológiai és kriminalisztikai ...

Tovább Szólj hozzá

fidesz mdf jobbik lmp ep kampány

süti beállítások módosítása