Alföldi blog

Korbely György blogja

2009. nov 07.

Békés volt, heves lett

írta: korbelygyorgy
Békés volt, heves lett

Csapatépítő este volt a tegnapi az ügyintézős nap után: napközben egy csomó orosházi ügyet intéztem, úgymint lejárt jogosítvány meghosszabbítása, téligumicsere, bt-nk bankügyei, amihez személyes jelenlét szükséges, merthogy én vónék a cégvezető; este pedig Varga Ottót búcsúztattuk.

Volt főszerkesztőnk ugyanis október elsejétől a Heves Megyei Hírlap főszerkesztője, úgyhogy három és fél év után továbbküldték - egyébként pedig kaposvári, a Somogyi Hírlapnál dolgozott korábban, Békésre helyezése előtt ő volt a főszerkesztő-helyettes.

Szolid este volt, legalábbis számomra, logisztikai okokból: kénytelen voltam autóval menni kedvenc békéscsabai kocsmánkba, az Elefántba és nem szeretem kockáztatni még meg sem ...

Tovább Szólj hozzá

heves megyei hírlap békés megyei hírlap varga ottó

2009. nov 05.

Orosházi SZDSZ: a happy end elhalasztva

írta: korbelygyorgy
Orosházi SZDSZ: a happy end elhalasztva

A történet vége, ennyi és kész ... nagyjából akkoriban énekelte először a Tankcsapda ezt a dalt, amikor Orosházán megalakult az SZDSZ, Lukácsék élnek és virulnak, az orosházi SZDSZ pedig ma dobta be a törölközőt .

Világosan emlékszem azokra az időkre: először Bakti Tibiék lakásán gyülekeztek a liberálkezdemények, majd lett iroda a Pacsirta utcán és bár én másik csapatban fociztam, élvezet volt eljárni a radiszadikhoz, mert jó fejek voltak, mindig jókat röhögtünk, szóval helyi szinten is megvolt az a kultúrfölény, ami akkoriban vonzó volt a szabad demokratákban, szemben a népnemzetiek savanyú képével és a szocik sértődött ábrázatával. A kultúrfölény persze rossz szó, mert egyrészt nagyképűen hangzik, másrészt ...

Tovább Szólj hozzá

szdsz rendszerváltás orosháza

2009. nov 02.

Sáskarádió, mindig hallgatom...

írta: korbelygyorgy
Sáskarádió, mindig hallgatom...

Mivel a múlt héten meglehetősen sűrű napokat éltem printes szerkesztőként, csak címig és leadig fogyasztottam a híreket, nem volt időm a háttérre, azt azonban jól láttam, hogy a Sláger és a Danubius a két hívószó, no meg az ORTT. Utólag elmélyedve a sztoriban két dolog jött számomra: újabb demokratikus deficit, kulturális értelemben pedig mindenképpen pozitív változás.

A demokratikus deficit rész jól látható: megzsarolt külföldi tulajdonosok, szabálytalanságok, pártos mutyizás. Nem mondom, hogy napirendre kell térni felette, de a történet ezen szála agyon lett beszélve a magyar sajtóban és a magyar interneten (és talán nemzetközileg is).

Kulturálisan viszont tessék kővel hajigálni, de két olyan médium távozik, amely ...

Tovább Szólj hozzá

ortt danubius sláger rádió

süti beállítások módosítása