2010. már 24.

Springier

írta: korbelygyorgy
Springier

Egyelőre én sem tudok többet, mint amit a sajtó ír (illetve egy hajnalban érkezett belső e-mail közöl) és a szakmai blogok mondanak az Axel Springer és a Ringier immár tényként bejelentett fúziójáról, átgondolni a lehetőségeket pedig még nem sok időm volt.

Tény, hogy a fúzió annyira makroszintű, hogy jó ideig nem érinti szűkebb játszóterünket, a megyei lapot, azon belül az online üzletágat, jelesül a Beol.hu-t. Sőt, a hazai médiapiac várható átrendeződése is csak a versenyhivatali eljárás után lehetséges.

Érdekes módon itt a cégnél sem érezni semmiféle bizonytalanságot, szerintem mindenki tisztában van vele, hogy ez a nagyon nagyok játékszere és nem a végeken való farigcsálás most a téma, hanem sok-sok milliárd forint megtakarítása, például azzal, hogy nem kell annyi székház, menedzser, stb., nem beszélve a terjesztőhálózatokról, nyomdákról, szóval a print üzletágból még kifacsarható pénzekről, lásd ezzel kapcsolatban Pollner friss posztját.

Elnézve az új partner online portfólióját, annak szakmai színvonalát túl sokat tanulni nem fogunk, viszont nagy valószínűséggel az általunk megkezdett és kívánatosnak tartott irányt sem fogja megkérdőjelezni senki. De mondom: ez egyelőre a nagyon nagyok játéka, mi majd egy másik dimenzióban kerülünk sorra, ha egyáltalán.

 

Szólj hozzá

ringier axel springer