2010. sze 07.

Az LMP negyven százaléka Szarvason

írta: korbelygyorgy
Az LMP negyven százaléka Szarvason

Az LMP nyerte az időközi választást Szarvason - persze ez így nem igaz, az alábbi grafikon viszont igen:

Ezek pedig a számok:

2. válasz: Fonád Zoltán (Lehet Más a Politika) (87 szavazat)
3. válasz: Földesi Zoltán (Magyar Szocialista Párt) (25 szavazat)
4. válasz: Samu Tamás Gergő (Jobbik Magyarországért Mozgalom) (43 szavazat)

1. válasz: Dankó Béla (Fidesz-KDNP) (65 szavazat)
2. válasz:
Fonád Zoltán (Lehet Más a Politika) (87 szavazat)
3. válasz:
Földesi Zoltán (Magyar Szocialista Párt) (25 szavazat)
4. válasz:
Samu Tamás Gergő (Jobbik Magyarországért Mozgalom) (43 szavazat)

Arról van szó, hogy nem egészen 24 óra alatt több mint kétszázan produkálták ezt az eredményt a Beol.hu szavazásán a szeptember 19-ei szarvasi időközi választásra.

Több eset lehetséges (előrebocsátva természetesen, hogy a szavazás nem szakszerű és tudományos, de talán egy Mokka-szavazásnál értelmesebb):

1. Az internet közönsége nyitottabb az LMP által képviselt zöld, emberjogi, újbalos, bizonyos szempontból szabadelvű (lásd kalózpárt) értékek iránt, így az országos felméréseket abszolút felrúgó eredményt produkáltak (ennek ellentmondani látszik, hogy korábban minden ilyen szavazást a Jobbik nyert).

2. A Nenyi, a járási tanácsok visszaállítása, a pártkatonák kinevezése, a forint zuhanása, nagytakarítás a királyi tévében és egyéb száz nap alatt összehozott jócselekedetek hatása érződik a közhangulatban, az MSZP ugyebár ennyi idő alatt nem lett szalonképes, a Jobbik olyan, amilyen, így sokan az LMP felé fordultak.

3. Az LMP-sek felfedezték a szavazást és rákattantak.

Nos, ez a verzió tűnik a legvalószínűbbnek, ennek ellenére azt mondom, a két másiknak is van, lehet szerepe a számomra mindenképpen meghökkentő eredményben. Korábban ugyanis ezeket a szavazásokat rendre a Jobbik nyerte el, s míg az okos politológusok még nem akartak tudomást venni róluk, a netes mozgások alapján látható volt: Vonáékkal számolni kell. Kicsiben ez volt a helyzet az LMP-vel is, akik szintén meglepetést okoztak mind az EP-, mind az országgyűlési választáson.

Hát ez van most, kíváncsian várjuk a fejleményeket, különösen annak fényében, hogy Békésben sem polgármesterjelölt, sem megyei lista, de hát volt már valami hasonló a kilencvenes évek elején egy narancsszínű párttal


Szólj hozzá

beol lmp