Alföldi blog

Korbely György blogja

2010. már 21.

Nem csak Békés, csendes is - szombat este a PASO-val, Babossal és a Magyar Atommal

írta: korbelygyorgy
Nem csak Békés, csendes is - szombat este a PASO-val, Babossal és a Magyar Atommal

Viszonylag ritka esemény, hogy két jó buli közül is lehet választani, mi több, ki is tudunk mozdulni, ugyanis a kiskorú a nagyszülőknél hétvégézik. A megoldás, hogy elmegyünk mindkét helyre.

Mezőberényben az I love Békés megye második fordulója zajlott, ezúttal is a PASO-val, irány oda. Több dolog miatt is döntöttünk így: egyrészt Erika a múltkor kihagyta és tulajdonképpen még sosem látta őket, illetve a csabai koncerten KRSA betegsége miatt énekes nélkül léptek fel (egyébként tökéletesen helytálltak). Nem túl sokan voltak egyébként a berényi bulin, viszont nagyon sok bandát éppen ez insprirál, hogy vesztettnek tűnő helyzetből csináljanak nyert helyzetet, ezt tette a PASO is, remekül, így menet közben csak kialakult valami ...

Tovább Szólj hozzá

tátrai paso babos gyula

2010. már 19.

Április 11.

írta: korbelygyorgy
Április 11.

A három nagy, pontosabban az egy nagy (Fidesz) és a két közepes (Jobbik, MSZP) mellett Békés megyében szavazni lehet még listán a Civil Mozgalomra, az LMP-re, az MDF-re és a Munkáspártra. Ez utóbbiak két-két körzetben gyűjtötték össze a szükséges kopogtatócédulát - már hogyha ezek közt meglesz egyáltalán a 750 érvényes, de a jelek szerint igen.

A Civil Mozgalom Békéscsabán és Békésen, az LMP Békéscsabán és Orosházán, az MDF Orosházán és Mezőkovácsházán (tegyük hozzá, Nagy Béla személyében elsősorban Medgyesegyházán),  a Munkáspárt pedig Orosházán és Gyulán gyűjtötte össze a szükséges mennyiséget, legalábbis a Választás.hu, illetve egyéb források szerint.

Békéscsaba

Jelölt neve Jelölt állítók VB ...
Tovább Szólj hozzá

választás mszp fidesz mdf kampány2010 lehet mas a politika

2010. már 17.

Kopp, kopp, jó reggelt Orosháza!

írta: korbelygyorgy
Kopp, kopp, jó reggelt Orosháza!

Az a helyzet, hogy aláírtam egy viszonylag szigorú etikai kódexet, miszerint nem fejtek ki aktív politikai tevékenységet a kampány során, és ez helyes, médiamunkás ne nagyon szervezkedjen, mert oda a hitelesség.

Viszont a blogomon elemezhetek és véleményt mondhatok. Ezt fogom most tenni.

Szóval a pofám leszakadna, ha Békés megyében úgy kellene beosonni szégyenkezve a szavazóurnába, hogy nem teljes a lista és pont egy olyan párt hiányozna róla, amelyik a hazai zöld mozgalom reprezentánsaiból állt össze (Védegylet, MTVSZ, Energia Klub, A Föld Barátai stb.) és amelyik a programjába emelte a fenntarthatóságot (persze, ezt lehet, hogy más is megtette, csak éppen azért, mert az trendi, de itt valahol hiteles dolog).

Nem titkos adat, hiszen ...

Tovább Szólj hozzá

választás lmp kopogtatócédula

2010. már 16.

Hobo cirkusza

írta: korbelygyorgy
Hobo cirkusza

Jó hír, hogy Hobo Circus Hungaricus című lemezéből színdarab készült, s még jobb, hogy ezt Békéscsabán a Porondszínházban is bemutatják. Erről szólt egy mai sajtótájékoztató, ahol Licska Balázs kolléga csinált egy egész jó interjút - bizony, bizony, készült és nem hajtotta el Hobo -, ami itt érhető el .

A lemez egyébként tényleg jó, bár én óvatosan bánnék azokkal a kritikákkal, miszerint a Circus Hungaricus akár a Vadászatot is überelheti. Jó lemez, remek lemez, de az összehasonlítás túlzás.

 

Mindenesetre hajrá Hobo, hajrá Békéscsaba, ott leszünk a porondszínházban.

 

Tovább Szólj hozzá

hobo circus hungaricus porondszínház

süti beállítások módosítása