2010. már 17.

Kopp, kopp, jó reggelt Orosháza!

írta: korbelygyorgy
Kopp, kopp, jó reggelt Orosháza!

Az a helyzet, hogy aláírtam egy viszonylag szigorú etikai kódexet, miszerint nem fejtek ki aktív politikai tevékenységet a kampány során, és ez helyes, médiamunkás ne nagyon szervezkedjen, mert oda a hitelesség.

Viszont a blogomon elemezhetek és véleményt mondhatok. Ezt fogom most tenni.

Szóval a pofám leszakadna, ha Békés megyében úgy kellene beosonni szégyenkezve a szavazóurnába, hogy nem teljes a lista és pont egy olyan párt hiányozna róla, amelyik a hazai zöld mozgalom reprezentánsaiból állt össze (Védegylet, MTVSZ, Energia Klub, A Föld Barátai stb.) és amelyik a programjába emelte a fenntarthatóságot (persze, ezt lehet, hogy más is megtette, csak éppen azért, mert az trendi, de itt valahol hiteles dolog).

Nem titkos adat, hiszen Twitteren és Facebookon is több helyen olvasható: ahhoz, hogy lista legyen a Viharsarokban, még Orosházán kb. száz cédulának össze kellene gyűlnie (Békéscsabán már megvan, máshol pedig a jelek szerint reménytelen). Nem kell hozzá különösebb éleslátás, hogy mi folyik ajánlószelvényfronton: a Fidesz, mint egy torkos nagyfiú, befalta az egészet, egyrészt, hogy megmutassa, ki a falkavezér, másrészt pedig inkább degeszre zabálja magát, mint hogy másnak is jusson néhány falat.

Két nap, száz cédula. Ennek a blognak sok orosházi olvasója van még tudtommal, remélem, akit érint, megtesz mindent azért, hogy nekünk is legyen legalább olyan széles választási lehetőségünk, mint másoknak, az ország szerencsésebb részein.

Aki szerint pedig ez egy agitáció volt, jelzem: mindenki arra szavazzon, akit szimpatikusabbnak tart és akit bele tud gyömöszölni a saját értékrendjébe. De egy demokrata mindent megtesz azért, hogy legyen is miből választani.

 

Szólj hozzá

választás lmp kopogtatócédula