Alföldi blog

Korbely György blogja

2010. aug 01.

Korbely úr megkezdte éves szabadságát

írta: korbelygyorgy
Korbely úr megkezdte éves szabadságát

Most akkor nagyon gyorsan leteszem a lantot itt a cégnél, a család már tűkön ül és éjszakai vezetés kezdődik Pomáz felé Itt töltünk három napot, aztán irány Cserépfalu, ahol négyet.

Talán hülyén néz ki, hogy éjszaka indulunk, viszont történelmileg alakult így: a szállásfoglalást benéztük, így már mára megvan a szállás. Nem is az elveszett pénz motivált, hanem az elveszett nap: ha reggel indulunk útnak, biztos odavan az egész nap, így pedig egy néhány órás, egyenletes vezetéssel jutunk el a célállomásra, későn fekszünk ugyan, de egy kicsit tovább alszunk legfeljebb és ott van egy teljes hétfői napunk - meg a többi.

Tovább Szólj hozzá

szabadsag

2010. aug 01.

Miklós Attila a szocialisták polgármesterjelöltje Békéscsabán

írta: korbelygyorgy
Miklós Attila a szocialisták polgármesterjelöltje Békéscsabán

Úgy tűnik, egyedül Békéscsabán veszik komolyan a fiatalítást a szocialisták és nem csak korban, hanem felfogásban is fiatal elnököt választottak a helyi szervezet élére. Most pedig mai, friss ropogós hír : Miklós Attila egyben az MSZP polgármesterjelöltje is. Eszemben sincs arra buzdítani az érintetteket, hogy szavazzanak rá (jómagam pedig nem lévén békéscsabai lakos, ezt nem is tehetem meg, s ha tehetném is, valószínűleg továbbra is tartom magam húszéves szokásomhoz, hogy MSZP-re soha), mindenesetre Miklós Attila szerintem egy remek ember, jó felfogással, akinek nem mellesleg kiváló zenei ízlése van, ami azért nem baj egy polgármesternél. Ezt egyebek közt onnan tudom, hogy egy csomó koncerten összefutottunk, másrészt pedig Hegyalján ...

Tovább Szólj hozzá

mszp békéscsaba miklós attila

2010. júl 31.

Megszűnt a Kisvárosi blog, de van helyette Alföldi blog

írta: korbelygyorgy
Megszűnt a Kisvárosi blog, de van helyette Alföldi blog

Nem tévedtél el: tényleg nagy változás történt, egyszerrre változott meg a blog neve, illetve a fejléce is.

Nem azt mondom, hogy éppen most jött el az ideje, de mindenképpen lezárult egy korszak. Az indoklást nem ismételném meg, nagyjából az Oroscafé-nak elmondtam, amikor a múlt héten interjút készítettek velem:

Immár a Kisvárosi blog nevének első tagja is hibádzik, mert Békéscsabán töltöm napjaim nagyobb részét, ami azért mégsem nevezhető kisvárosnak, legalábbis alföldi léptékben semmiképpen. (...) Új otthonunk viszont az agglomerációban, Telekgerendáson van, ami ugyebár falu, így vicces továbbra is Kisvárosi blogot vezetnem. Erősen gondolkodom, hogy megváltoztatom a blog nevét, talán Alföldi blogra.

Nos, ennek most jött ...

Tovább Szólj hozzá

kisvárosi blog kisvárosi webnapló alföldi blog

2010. júl 29.

Printjegyzetkarrier

írta: korbelygyorgy
Printjegyzetkarrier

Kamut nyert az Index utca-projektet, ezáltal a kis hangulatos Békés megyei falucska egyik közterülete (parkja) veszi fel a portál versenyén, komoly településeket is maga mögé utasítva. Ebben közrejátszott a békési szolidaritás, például a mi lapjaink (mármint az online és a print) is melléjük állt, egész pontosan érdekesnek találtuk a sztorit és folyamatosan beszámoltunk a fejleményekről.

Jómagam az újságban éppen beosztott jegyzetesként elkövettem egy szösszenetet is a szokásos harmadik oldalra, ami most beszkennelve kikerült az Indexre , mi több idézik egyik "komoly és bölcs" mondatomat, miszerint: "Olykor az őrült ötleteket is komolyan kell venni, mi több, sok esetben az őrült ötletekkel lendíthető előre a világ".

Ki is ...

Tovább Szólj hozzá

index beol kamut békés megyei hírlap

2010. júl 28.

Lájkok, interjúbarter, bloggerinvázió

írta: korbelygyorgy
Lájkok, interjúbarter, bloggerinvázió

Interjú készült velem az Oroscafe.hu szerkesztője, Melega Krisztián jóvoltából a blog hétéves születésnapja alkalmából. Nem gondolnám, hogy egy ilyen évforduló akkora esemény lenne, mindenesetre szívesen válaszoltam Krisztián kérdéseire.

Akit esetleg érdekel, i tt érheti el , alapvetően a kezdetekről, a Goldenblogról és a blog (illetve a korábban létezett fórum) közéleti hatásáról van szó benne, egyekeztem a legjobb tudásom szerint válaszolni, remélem, sikerrel, ma este már 23 lájk és 5-6 kedves komment van a cikk alatt.

Életem első komoly interjúja, legalábbis, ahol engem kérdeztek és érdekes érzés. Egyébként vicces szitu, olyan, mintha interjúbarterben lennénk az Oroscaféval: holnap 11-re jön be hozzánk Balogh Tsabeeka ...

Tovább Szólj hozzá

beol békés megyei hírlap tsabeeka oroscafé

süti beállítások módosítása