Alföldi blog

Korbely György blogja

2010. okt 07.

Barátok közt

írta: korbelygyorgy
Barátok közt

Nem vagyok nagy ismerősvadász, például az általam ismert híres emberekkel sem szokásom kérkedni, rájuk nyomulni, esetleg Facebookon, iWiW-en bejelölgetni őket, sőt még közös képek sem nagyon készülnek, legalábbis az én kezdeményezésemre soha. A maiakról is csak azért írok néhány sort, mert mindkét beszélgetés izgalmas volt, még az is, amiről azt gondoltam, kötelező gesztus lesz csupán a bulvárfogyasztó nagyközönségnek.

Eredetileg mára csak Fodor Zsóka szerepelt a naptárban, a nemzet Magdi anyusa Békéscsabán próbál ugyanis, ő lesz Cecília a Csárdáskirálynőben, ennek kapcsán hirdettünk vele online interjút.

Kora délután bejelentkezett Farkas Zoli, az Ektomorf gitárosa, akivel már hetek óta készülök interjúzni, persze nem ...

Tovább Szólj hozzá

magdi anyus fodor zsóka ektomorf farkas zoli

2010. okt 06.

Csikós Józsi megköszöni

írta: korbelygyorgy
Csikós Józsi megköszöni

Gyermek-, vagy legalábbis tinédzserkori barátom, Csikós Józsi másfél hónapja motorbalesetet szenvedett, most otthon lábadozik. Néhány napja egy olvasói levélben köszönte meg mindenkinek, aki segítségére sietett az esés után. A szöveg a Beolog-on is kinn van, de ide is kiragasztom. mert a konklúziója nagyon jó: vannak még rendes emberek.

 

Egy motorbaleset margójára .
A délután a nyár talán legutolsó szép napja volt, kellemes langyos meleg. Imádok motorozni, úgy gondoltam ezt teszem ezen az emlékezetes napon is 2010 augusztus.27-e. Megjártam Gyopárost, beértem a városba, gondoltam,  kerülök még egyet, mielőtt a barátommal találkozom.
Huba utca kereszteződés. Na, itt besorolok balra, hopp piros a lámpa, fék, azután csak hatalmas ...
Tovább Szólj hozzá

orosháza csikós józsi

2010. okt 04.

Papírforma nagy vesztesekkel

írta: korbelygyorgy
Papírforma nagy vesztesekkel

Ez a választás sok tekintetben más volt, mint a korábbiak, legalábbis számomra. Egyrészt két évtized után nem munkával töltöttem, így azt csinálhattam, amit ilyenkor minden normális ember: neten és tévében, saját szórakoztatásomra követtem az eseményeket. A befolyt adatok nem munkadarabként álltak rendszerbe, hanem érdekes infóként.

Azért is volt eltérő a korábbiaktól a választás, mert lényegében "idegen helyen" szavaztam, olyanokra, akiket nem ismerek. Persze ez így túlzás, hiszen az idegen hely az otthonunk, viszont néhány hónap nem elegendő ahhoz, hogy felelőséggel döntsek, ezért rontott szavazatokat adtam le. Tudom, nem túl demokratikus, de az még kevésbé lett volna az, ha el sem megyek.

Békés megyében is papírforma ...

Tovább Szólj hozzá

választás

süti beállítások módosítása