2011. máj 15.

Jakuzziból Index-parkba

írta: korbelygyorgy
Jakuzziból Index-parkba

A mai Index-buliról újat mondani már nem lehet, lényegében minden - és annál jóval több is - megjelent előzőleg a Kamut blogon, illetve a mai percről-percre tudósításban

Tudatosan indultunk időben Mezőkövesdről, hogy legalább az avatóbeszédre ott legyünk, nos ez sikerült is, fél kettőtől fél ötig voltunk ott és elmondható, a család mindhárom tagja jól érezte magát. A legkisebb családtag nyilvánvalóan az ugrálóvárbérletet értékelte (egy nap kilencszáz forint, pecsét és akkor ugrik, amikor akar), no meg a pónikat, mi pedig a ritkán és sűrűn látott ismerősöket. Én például nagyon megörültem az Index-csapat egyik tagjának, Haász János ex-kollégámnak még a napos időkből (aki meg is emlékezett a találkozásunkról, ennek hatására született ez a kis twit). De persze volt módunk szakmázni egy kicsit az oroscafés (Tsabeeka és Melega Krisztián) és hírlapos (Papp Gábor, Imre György) különítménnyel is. (Így tehát két goldenblogger volt jelen, hiszen 2010-ben Tsabeeka it-kategóriában lett győztes)

Szóval semmi eseménytudósítás, sem objektív, sem szubjektív, hiszen amit láttunk, tetszett, amit nem, arról olvastunk. Tanulni viszont tanultunk, nem is keveset, amit később hasznosíthatunk majd egy marketingakció során, amelyről még asszem, nem szabad beszélni, de olyasmi lesz, mint régebben a napos faluriportok, s ha a főnökséget és a kollégákat rá tudjuk venni, olyan felszabadult, mint az Index Kamut projekje - mellesleg az ötlet nem innen van, sőt a kiindulás teljesen más, de miért ne írjunk végre olyan megközelítésben egy nyomorult faluról, ami túlmegy a megyei újságírás megszokott rutinján, azaz a polgármester-agrárszövetkezet-nyugdíjasklub-kmb-egyház vonalon?

Most pedig alvás, mert holnap tekernem kellene egy kicsit, tekintve, hogy egy hét múlva indul a mi kis flúgos futamunk, a jó öreg Békéscsaba-Arad-Békéscsaba.

Szólj hozzá

index beol kamut