Alföldi blog

Korbely György blogja

2011. sze 05.

Személyi hírek napja

írta: korbelygyorgy
Személyi hírek napja

Míg a mainstream média (értsd híradók és rádiók) elsősorban Kocsis István BKV-vezér lemondásával volt elfoglalva (plusz este jött Patai Mihály BÉT-elnök lemondása), addig a "második nyilvánosságot", azaz a webet Uj Péter Index-főszerkesztő távozása foglalkoztatta elsősorban.

A hír mellbevágó, de nem teljesen váratlan, pletykaszinten a levegőben volt, még itt, a faluban is tudni lehetett, miután az FN.hu egy jó kis interjút közölt az Indextől ugyancsak távozott Tóta W. Árpáddal, s itt szóba került a lehetséges döntés.

A háttér is ismert: a tulajdonosi kör ahhoz a bizonyos jobboldali szellemvilághoz tartozik, mely most mindent akar magának, aminek nagy valószínűséggel ellenállt a szerkesztőség vezetése (nem beszélve a lapba ...

Tovább Szólj hozzá

index up uj péter

2011. sze 05.

Mit ír a holnapi újság?

írta: korbelygyorgy
Mit ír a holnapi újság?

Ezúttal technológiai témában született egy jegyzet a holnapi újságba, természetesen nem kézzel. Talán fura egy kicsit a témaválasztás, nos van magyarázat: általában arra törekszünk, hogy a jegyzet kapcsolódjon a lap valamelyik vezető témájához, ez esetben éppen a kézírásról van szó, íme.

 

Toll, papír, billentyűzet
Visszatérő iskolai rémálmaim egyike, amikor szégyenszemre a táblához szólítottak és (szép)írásommal borzasztották el az osztályt. Ugyanez volt a helyzet a füzeteimmel, dolgozataimmal is: tulajdonképpen ez egy ötös lenne, de hát a külalak... - szánakozott a tanító/tanár néni/bácsi/asszony/úr, majd beírt jobb esetben egy négyest, rosszabb esetben egy hármast.
Így hát kaptam az alkalmon, amikor először, ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása