Alföldi blog

Korbely György blogja

2011. nov 06.

X-biznisz: Geszti elszólta magát

írta: korbelygyorgy
X-biznisz: Geszti elszólta magát

Apolló 23 vagy Rocktenors? Rocktenors vagy Apolló 23? - no ez az a kérdés ami egyáltalán nem foglalkoztatott eddig és nem is fog a jövőben sem ilyesmi. Azonban az itthoni kétharmad X-faktor-néző, így Vasárnap Reggel-szerkesztésből hazaérve megcsíptem a műsor végét, egész pontosan a párbajt, illetve az azt követő értékelést.

Nem tudni, hogy Geszti Péter üzent, vagy csak elszólta magát, de aki eddig nem hitte volna, nyilvánvalóvá tette (nem szó szerint idézve): a zsűrit/mentorokat azért küldték, hogy sztárokat csináljanak.

Azaz: nem a tehetség számít, hanem az eladhatóság, nem az egyéniség, hanem a formálhatóság és így tovább. Esetünkben: nem a kopaszodó és részben pocakos rocktenorok, hanem a kifogástalan külsejű, ámde ...

Tovább Szólj hozzá

2011. nov 04.

Ma is írtam egy printes jegyzetet...

írta: korbelygyorgy
Ma is írtam egy printes jegyzetet...

... amit ez a hír inspirált .

 

 

Lila zakó és alaptörvény

Az egész város kiröhögte azt az újgazdag vállalkozót a kilencvenes évek elején, aki miután a rendszerváltás zűrzavarában jól megszedte magát, azonnal nagypolgárnak érezte magát, megkereste a megye neves festőművészét és portrét rendelt magáról annak rendje és módja szerint méltóságteljes, kissé Napóleonra hajazó pózban.

Soha nem jutott volna eszembe derék vállalkozónk, ha nem futok bele egy friss hírbe, miszerint a kormány Kerényi Imre rendezőt bízta meg azzal, hogy rendeljen kortárs magyar festőktől alkotásokat az elmúlt 150 esztendő legfontosabb történéseiről.

Ebbe beletartozik egyebek közt a dualizmus, a Tanácsköztársaság, Horthy és kora, Trianon, a ...
Tovább Szólj hozzá

békés megyei hírlap

2011. nov 04.

Most érkezett, szuper!

írta: korbelygyorgy
Most érkezett, szuper!

Gumizsiráf nem tévedhet: a legjobb hazai fesztivál a Hegyalja
Lezárult a Kettőnégy Gumizsiráf díjának szavazása: a szavazók az év együtteséről, az év albumáról, az év videóklipjéről és az év fesztiváljáról döntöttek. Október 31-én a Dürer Kertben derült ki, hogy a szavazók 2011 fesztiváljának a Hegyalját választották.
A szavazás október 25-én indult, a Kettőnégy rajongói és zeneértő barátaik erős fesztiválmezőnyből választották ki a Hegy’et, hiszen a nevezettek között szerepelt a SZIN, a Volt Fesztivál, a Pannónia Fesztivál és a Sziget is. A Hegyalja közel egy hétig tartó szavazáson gyűrte le az ország többi, kisebb-nagyobb zenés megmozdulását.
Gumizsiráfot nyert még a The Southern Oracle Hellwakening ...

Tovább Szólj hozzá

hegyalja

süti beállítások módosítása