Alföldi blog

Korbely György blogja

2012. feb 12.

Ellentmondott a kormánymegbízottnak a Nóta Tv

írta: korbelygyorgy
Ellentmondott a kormánymegbízottnak a Nóta Tv

Félre ne érts, nem az új ellenzéki tévé körvonalai bontakoznak ki, hanem egy vicces jelenet, amit pont megcsíptem szombaton. Apáméknál a Nóta tévé ment, benne a LikeFest nevű fesztiválképződmény (erről még szó lesz egyszer-kétszer) sajtótájékoztatójáról tudósítottak. Sok helyi és országos erő mellett megszólalt Erdős Norbert (régebben: Norbi) kormánymegbízott is, aki kellemes csalódást okozott nekem, de a Nóta tévé szerkesztőit egy kicsit megzavarhatta, mert a Kispál és a Borz Emese című dalát kérte, erre lejátszották a Kicsit szomorkást - gondolom, csak ez van meg az archívumban, illetve az sem kizárt, hogy a tévé 60+ nézőközönségénél az Emese már elkapcsolási faktor.

Az már csak torta volt a habra, hogy Simonka ...

Tovább Szólj hozzá

kétharmad nóta tv simonka györgy erdős norbert likefest

2012. feb 12.

A Compact Disco Bakuba megy

írta: korbelygyorgy
A Compact Disco Bakuba megy

Az Eurovíziós Dalfesztiválról megvan a véleményem, de ha már ott kell lennünk, legyünk ott normálisan. És most zúzzatok az arcomba sok-sok követ, végre azt mondom: a lehető legjobb választás volt a Compact Disco győzelme. Bírom ugyanis azokat a projekteket, amik többrétegűek, azaz a Rádió 1-en és a Petőfin egyaránt életképesek, ugyanúgy beleférnek egy falunapos parádéba, mint egy A-kategóriás fesztivál nagyszínpadára.

A Compact Disco i lyen, bár a neve félreérthető (főleg majd azoknak, akiknek lövésük sincs a magyar popzenéről), valójában egy nagyon korszerű zenét játszó popcsapat. Persze jobban örültem volna Fábián Juliék győzelmének, hiszen Julinak nagy tisztelője vagyok több éve, mikor még a Barabás Lőrinc Eklektric ...

Tovább Szólj hozzá

fonogram eurovíziós dalfesztivál compact disco

2012. feb 10.

Szakember bajtársak

írta: korbelygyorgy
Szakember bajtársak

Pokorni egy kormánymegbízottal veszekedett a Fidesz egri frakcióülésén

No, arra leszek én kíváncsi, kik lesznek azok a szakember bajtársak, akik járási első titkárként boldogítanak majd Békés megyében....

Korábban, a frakcióülés szerda esti etapjában egy képviselő arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy a kormány "milyen jellegű - politikai vagy szakmai - vezetőket képzel a később létrejövő járási hivatalok élére".  Orbán Viktor válaszában a résztvevők beszámolói szerint úgy válaszolt, hogy "fontos a bajtársiasság, de a szakmai hozzáértés is", és a posztok kiosztásánál a kormány ígérete szerint mindkettőt figyelembe fogja venni. 

Tovább Szólj hozzá

orbán járás

2012. feb 08.

Borsodi Hegyalja: Biohazard, Danko Jones...

írta: korbelygyorgy
Borsodi Hegyalja: Biohazard, Danko Jones...

Szóval jelentem, ez azért nem egy nosztagiablog alapvetően, hogy csak közel harmincéves sztorikkal traktáljuk a nagyérdeműt, jelentem, itt van a ropogós, friss Hegyalja-infó a Próbakőtől:

Bár a fémek közül most a hóláncé a főszerep, az északi fagyban az Arch Enemy már a Tisza-parti napsütésről fantáziál. A csapat Európa legdögösebb metálkirálynőjével, Angela Gossow-val érkezik Tokajba. A Biohazard is tudja, hogy júliusban nincs jobb hely Tokaj-Rakamaznál. Az Enter Shikari új lemezzel érkezik, a srácok a naptárban már bejelölték a napot, mikor a Borsodi Hegyalja Fesztiválon hevítik a közönséget. A Pendulum DJ settel készül a legnagyobb kelet-magyarországi fesztiválra, a dubstep sztárcsapat, az Engine Earz Experiment a ...

Tovább Szólj hozzá

hegyalja biohazard danko jones

2012. feb 08.

Malév, Ferihegy, Korbely határőr

írta: korbelygyorgy
Malév, Ferihegy, Korbely határőr

Ha az elmúlt napok a Malévről szólnak, akkor én se maradjak néma, mondjuk én valójában a Malévval soha nem voltam igazi kapcsolatban, annál inkább a reptérrel, még inkább a határőrséggel.

1984-ben és 1985-ben ugyanis úgy alakult, hogy kényszer-sorkatonaságomat a ferihegyi reptéren töltöttem, mint géptávírász, majd az utolsó hónapokban őr, mivel az általunk használt technológiát (telex) komputerekre cserélték, tehát lehettem volna luddita is, szerencsére nem így történt, nyitott maradtam az újdonságok iránt, még hogyha ezek mások számára olykor megrendítő hatást hoznak.

De vissza a repülőkhöz, egész pontosan a behívóhoz. Éppen néhány nap híján éppen 28 éve, február 28-án Orosházáról egy busz szállított ...

Tovább Szólj hozzá

ferihegy malév katonaság

süti beállítások módosítása