2012. feb 12.

A Compact Disco Bakuba megy

írta: korbelygyorgy
A Compact Disco Bakuba megy

Az Eurovíziós Dalfesztiválról megvan a véleményem, de ha már ott kell lennünk, legyünk ott normálisan. És most zúzzatok az arcomba sok-sok követ, végre azt mondom: a lehető legjobb választás volt a Compact Disco győzelme. Bírom ugyanis azokat a projekteket, amik többrétegűek, azaz a Rádió 1-en és a Petőfin egyaránt életképesek, ugyanúgy beleférnek egy falunapos parádéba, mint egy A-kategóriás fesztivál nagyszínpadára.

A Compact Disco ilyen, bár a neve félreérthető (főleg majd azoknak, akiknek lövésük sincs a magyar popzenéről), valójában egy nagyon korszerű zenét játszó popcsapat. Persze jobban örültem volna Fábián Juliék győzelmének, hiszen Julinak nagy tisztelője vagyok több éve, mikor még a Barabás Lőrinc Eklektric énekesnője volt Sena oldalán.

Visszatérve a Compact Discóra: azt hiszem, a tavalyi Fonogrammon tűnt fel a csapat, valamilyen díjat kaptak ugyanis (az év elektronikus zenei produkciója), ráadásul felismertem egy ismerős arcot is, Lotfi Behnam ugyanis évekig színpadmesterkedett a Hegyalja fesztiválon, így tehát egy próbát megért az album. Nem csalódtam, meghallgattam, sőt hosszú ideig ott volt a mobilom zenelejátszójában.

Illúzióm nincs, hogy majd Bakuban jól megmutatjuk, merthogy nem erről szól a dolog, de azért örülök, hogy sikerült lemosni néhány nyálhuszárt és nem ebbe a kategóriába tartozó, de dumában, személyiségben erős, de zeneileg számomra felejthető egyéniséget (Caramel, Tóth Gabi, Királyék).

És igen, Philipet nem különösebben szeretjük jól ismert elkötelezettsége és egyéb okok miatt, de hajtsunk fejet: ebben a zsűriben ő volt a legzeneértőbb, remekül ellensúlyozta Rakonczay mestert, aki folyamatosan a mai trendekről hadovált, de hogy mire gondol, egyszer sem fejtette ki és jobb is, mert trendek vannak az öltözködésben, a webdizájnban, vagy éppen az autóiparban, de könyörgöm, a zene ne szóljon már a mérnöki asztalnál történő tervezésről és futószalagnál történő tömeggyártásról...

 

Szólj hozzá

fonogram eurovíziós dalfesztivál compact disco