2014. jan 29.

Tudja valaki, ki az ördög ez a Korbely Ferenc?

írta: korbelygyorgy
Tudja valaki, ki az ördög ez a Korbely Ferenc?

korbelyferenc.jpg

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Tisztázza magát az LMP!
Miután nyilvánosságra került, hogy a Lehet Más a Politika nem tudott elszámolni csaknem félmilliárd forintnyi állami támogatásával, 2 rendbeli bűntett elkövetésének gyanújával magánszemélyként tettem feljelentést a párt ellen.
A választási kampányában a korrupcióellenességet hangsúlyozó LMP akkor került igazán kínos helyzetbe, amikor Schiffer András pártelnöknek januárban a televízió nyilvánossága előtt kellett magyarázkodnia arról, miféle „gyermekbetegség” az egy rövid múlttal rendelkező párt esetében, ha nem tud eleget tenni elszámolási kötelezettségeinek az Állami Számvevőszék irányában.
A mai napon magánszemélyként, két rendbeli bűntett elkövetésének gyanújával tettem feljelentést azzal az LMP-vel szemben, amely a 2011-12-es esztendőben összesen 498.400.000 forint állami támogatást kapott, azonban a pártok gazdálkodását ellenőrző Állami Számvevőszék erre az időszakra irányuló ellenőrzése a szükséges dokumentumok hiánya vagy késése miatt meghiúsult. A feljelentés tényállása értelmében a számviteli rend megsértésének bűncselekménye és költségvetési csalás bűncselekménye elkövetésének gyanújával fordultam a hatóságokhoz. Miután a pártok közpénzekből kapják állami támogatásukat, a magyar állampolgári minőségemben tartom sértettnek magam, és felhívom rá a figyelmet, hogy az LMP alapszabálya értelmében a párt pénzügyi vezetője felel a párt gazdálkodásáért. A feljelentés a Btk. 403. § (1) bek. b.) pontjára hivatkozik, amely szerint, ha a számviteli rend megsértésének bűncselekménye beigazolódik, az akár 3 év szabadságvesztéssel is büntethető. A második vádpont a költségvetési csalás bűncselekményének gyanúját érinti. Elég abból az abszurd magyar helyzetből, hogy azok kampányolhatnak korrupcióellenességgel, akik csaknem félmilliárdnyi közpénzzel nem tudnak elszámolni. Feljelentésemnek szigorúan jogi alapja van, mint magyar állampolgár kárvallottja vagyok az esetnek.
K. Ferenc felperes
2014. január. 24.

Szólj hozzá

lmp korbely ferenc