Alföldi blog

Korbely György blogja

2022. jan 22.

Szia uram 2.0: szia gazdám!

írta: korbelygyorgy
Szia uram 2.0: szia gazdám!

 A z utóbbi hetek történései überelték a Szia uram-világ modorosságát. Az új köszöntés a Szia gazdám és itt már rendszerszintűek a károk.

 

Szia uram - pár éve fura volt, amikor még Magyarországon így köszöntött egy kolléga, így furán sznobosan, legalábbis akkor még nem értettem, hogy miféle modorosság ez. Aztán egyre többek stílusába épült be ez az üdvözlési forma, nagyon sok más irritáló szóvirág mellett.

A jelenség időközben kettévált, lett egy lakossági vonulata, mely fotómém formájában terjed a közösségi médiában és nem a NER ifjú kedvezményezettjeinek bicskanyitogató modorát karakírozza ki, hanem azt a seftes, félbűnözői világot, mely gyakori jelenség a nagyvárosok utcáin, aki ...

Tovább Szólj hozzá

gazda linczényi márkó szia uram schadl györgy

2022. jan 15.

iPad mint laptop? Simán, de azért nem dobom sutba a jó öreg ThinkPadet

írta: korbelygyorgy
iPad mint laptop? Simán, de azért nem dobom sutba a jó öreg ThinkPadet

 

Elég sok vlogger, illetve informatikai szakújságíró vizsgálta az elmúlt hónapokban, hogy az iPad Pro új generációi kiváltják-e a számítógépeket, hiszen ezek a csodamasinák nem csak árban és teljesítményben veszik fel a versenyt a deszktop eszközökkel, hanem abban is, hogy immár többre képesek, mint amennyit egy mobil operációs rendszer lehetővé tesz.

Napi it-mix

Életem első iPadjét tavaly kaptam a családomtól, egyfajta ösztönzőként, hogy egy év nemdohányzás lám milyen megtakarításokat jelenthet. Ezzel persze én is tisztában voltam, azonban nem igazán sikerült rászánnom magam a leszokásra, ehhez kellett egy beutaló egy intenzív osztályra, benne egy hét lélegeztetőgép (kell egy hét lélegeztetőgép, ...

Tovább Szólj hozzá

thinkpad ipad brydge ipados

süti beállítások módosítása