2003. sze 07.

írta: korbelygyorgy

Csak az nosztalgiázzon, akinek jó a memóriája! Valamelyik nap lelkesen írtam itt a Bencsik-emléklemez kapcsán a hetvenes-nyolcvanas évek rockzenéjéről, mint valamit autentikus forrás, erre eszembe jutott, hogy baromságokat hordtam össze: Bencsik Sanyi soha nem volt tagja a Dinamitnak, abba csak Vikidál dezertált. A csapat másik négyötöde: Németh Lojzi, Szűcs Antal Gábor (aki mostanság Tátraival a Latin-projektet nyomja) és Papp Gyula volt, azaz a Frenreisz mellől távozó Skorpiósok, valamint Németh Lojzi a Miniből, későbbi Bikini-frontember. Gyors kutatást végeztem a neten (ha már az agyam kezd kihagyni :-)) és találtam egy 1979-es koncertbeszámolót az első Dinamit-koncertről a KISZ KB hetilapjából, a Magyar Ifjúságból ollózva.

"A hazai popvilág arculatát időszakonként visszatérő változások formálják. Ez év tavaszán a személycserék elsősorban a rockvilágot rázták meg. Íme a sérült együttesek listája: Személyi okok miatt három zenész kivált a Skorpióból. A Papp - Szűcs - Németh hármas új együttest formál, melyhez csatlakozott Németh Gábor öccse, a fiatal Németh Alajos, aki a Miniből köszönt le. Az új együttes szólistája, Vikidál Gyula a P.Mobilból vált ki. De a P.Mobil sem hagyja magát, a Koronából a tehetséges Tunyogit igazolták át Vikidál pótlására. "  Teljes cikk

Bencsik Sándor Cserháti Pityivel távozott valamivel később a P. Mobilból, és megalakították a P. Boxot, ennek körülményeire, okaira viszont tényleg nem emlékszem, csak azt tudom, hogy Varga Miklós volt az énekes, majd kisvártatva (a Dinamit feloszlása után, gondolom) a központi figura, Vikidál Gyula is csatlakozott a zenekarhoz. Sajnos a P. Box (ami egyébként ma is működik, debrenceni székhellyel) honlapján erre utaló információt nem találtam, nincs is fenn a zenekar története, ha jól láttam.

Szólj hozzá