2004. jan 04.

írta: korbelygyorgy

Egy tanulságos kis szemelvény, hogy miként nyaljuk ki egy helyben is működő multi seggét helyisajtóilag egy egyszerű bűnügyi jelentés kapcsán is. A cikk nem valami csóringer helyi hírharsonában jelent meg, hanem egy másik (német) multi, az Axel Springer lapjában.

A Henkel Magyarország Kft. körösladányi gyárában készült folyékony tisztítószerek messze földön híresek. Az üzem közel 30 országban forgalmazza termékeit. Sajnos vannak olyanok is, akik bűncselekmény révén próbálnak a ladányi Henkel-gyárból értékhez jutni.
— A körösladányi körzeti megbízott december elején jelentette be, hogy bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt elfogta B. M., körösladányi lakost — kezdte az eset feltárását Komróczki Edina rendőr törzsőrmester, a Szeghalmi Rendőrkapitányság sajtóreferense.
B. M.-től a rendőrség lefoglalta azt a három kartonkódolót, amelyeket még tavaly nyáron a Henkel Magyarország körösladányi gyárából tulajdonítottak el. Az elvitt tárgyak összértéke 1 millió 200 ezer forint.
B. M. a bűncselekmény elkövetését elismerte, ellene lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Szeghalmi Rendőrkapitányság.
Szólj hozzá