2004. jan 19.

írta: korbelygyorgy

Elnökválasztási menetrend, ha valakit érdekel...

Január 19. Iowa (pártválasztmányi szavazás)
Január 27. New Hampshire
Február 3. Dél-Karolina, Arizona, Missouri
Március 2. Kalifornia, Colorado, Connecticut, Georgia, Massachusetts, Ohio, Texas, Vermont
Március 16. Illinois
Április 6. Wisconsin
Április 27. Pennsylvania
Május 4. Észak-Karolina
Május 18. Oregon, Kentucky
Május 25. Arkansas, Washington

Május 28-31. A Libertárius Nemzeti Gyűlés, Atlanta, Georgia (A republikánusokkal együttműködő párt jelöltállító kongresszusa)

Június 1. Alabama, Mississippi, Dél-Dakota
Június 3. New Jersey
Június 8. Montana

Július 26-29. Demokrata Nemzeti Gyűlés, Boston, Massachussets

Augusztus 17. Wyoming
Augusztus 24. Alaszka

Augusztus 30- szeptember 2. Republikánus Nemzeti Gyűlés, New York, New York

Szeptember 11. Delaware

November 2. Az elnökválasztás napja.

... Mert engem nagyon. Általában szokás lekicsinyelni a választási kampányokat, mert ott csak ígérgetnek, meg hazudnak, meg költik a pénzt, azonban én azt mondom, izgalmas dolgokról van szó. Sajnos én  istenigazából csak egy alkalommal,. 1990-ben kampányoltam, azóta ugyebár az újságírói etika nem tette lehetővé, most azonban csináltam olyat, amit lehet, hogy nagyon megbánok: a bt-nk szolgáltatásai közé felvettem a politikai kampánymunkát is, tényleg szigorúan szakmai alapon, ha MSZP, MSZP, ha Fidesz, Fidesz, na jó, Munkáspártnak, Jobbiknak, MIÉP-nek azér' mégse, de egy normális demokratikus középnek szívesen dolgoznék, persze nem jó állásért meg ilyesmiért, hanem szigorúan számlára, kialkudott összeg plusz áfa. Nem azt mondom, hogy itt van a kisujjamban, azonban talán tudok valamit kommunikációilag, amit hasznosítani lehetne. Persze még nincs veszve semmi, ez itten egy gondolatkísérlet, még nem is publikáltam sehol. Addig vagy ezerszer átgondolom és átbeszélem azokkal, akiknek fontos a véleménye, Dale Carnegie (Sikerkalauz) módszere alapján egymás mellé írom, hogy előnye, hátránya, félő, hogy az utóbb oszlop lenne magasabb. Lehet, hogy csak akkor kerülhet erre sor, ha már kb. olyan szintű és minőséágű kampányok lesznek itt is, mint az USA-ban, mondjuk ahhoz olyen minőségű közéletre lenne szükség - na jó, Mr. Bush-t most ne számítsuk bele.

Ja igen, ami még megragadta a figyelmemet a ma kezdődő amerikai kampány kapcsán, pontosabban még inkább nyomatékot nyert a dolog: nagyon megy a blogolás a jelöltek körében, szinte minden valamire való jelöltnek (ez a cikk csak a demokratákat említi egyelőre) van saját webnaplója, nem is akármilyenek, kivételt egyedül Dick Gephard jelent, aki az Index megfogalmazása szerint nem dőlt be a blogolásnak. Bár honlapja neki is van, de az inkább portál- és céghonlapszerű, friss hírekkel, szolgáltatásokkal, mindenmással.

Szólj hozzá