2004. okt 06.

írta: korbelygyorgy

Drámai bejelentésem van: ma délután valaki a Yahoo keresőjébe beírt brutális dugás kifejezéssel érkezett a Kisvárosi webnaplóra.

Persze a helyzet nem ennyire drámai, tulajdonképpen poén, azonban elgondolkodtató, mert ilyen kifejezéseket nem használok, legfeljebb nagyon alfában és nagyon szigorú magánbeszélgetés keretében. De nem voltam rest, kinyomoztam, hogy a Yahoo hogyan irányította ide sóvárgó honfitársunkat:

A program a januári oldalt dobta ki neki, ahol két postban szerepelnek az adott szavak, külön-külön (a szövegkörnyezet most nem lényeg, csak az adott mondatokat másolom ide):

január 25. vasárnap
Ha tovább folyik az osztogatás-fosztogatás, akkor tényleg behal a gazdaság és pisloghatunk az Unióban, ha pedig bekeményítenek, az brutális népszerűség-vesztéssel jár, ráadásul tényleg nehéz lenyeletni a párt - nem kevés - posztkommunista, Kádár-visszasíró aktivistájával és szimpatizánsával.

január 14. szerda
Fábry is hasonló, ő azonban a pisi-kaki-szellentés-dugás vonallal "népfrontosabb"

Erre a jelenségre egyébként sok blogger panaszkodik, hiszen ilyenkor nem a tényleges célközönség talál rá az oldalra (ha beszélhetünk egyáltalán blog esetében célközönségről, de azt hiszem, félre kell tenni a szemérmességet: hát persze). A keresők viszont könnyen ráakadnak  a blogokra, hiszen azok nagyon sűrűn frissülnek, továbbá egy oldalon viszonylag sok információ található, így könnyedén születnek ilyen összeolvadások, mint a brutális dugás.

Ha én most egy látogatottságnövelő akcióra készülnek, mint lelkes marketinges, akkor nem haboznék az igazán tuti kifejezések gyors begépelésével, mint például sz.... :-)
Szólj hozzá