2005. máj 02.

Hegyalja-promó

írta: korbelygyorgy
Hegyalja-promó

Friss a Hegyalja sajtóanyag, szinte még ropog...

Több mint félszázezer fiatalt várnak a Hegyalja Fesztiválra


Szinte teljesen összeállt a Hegyalja Fesztivál zenei programja. A külföldi fellépők közt olyan világsztárok találhatók, mint a Clawfinger, az Asian Dub Fundation, a Transglobal Underground, a Hybrid és az Emir Kusturica által világhírűvé lett Boban Markovic Orkester.

A hazai élvonal mellett a fiatalok is bemutatkozási lehetőséget kapnak: csütörtökön a kelet-magyarországi, pénteken a nyugat-magyarországi, szombaton pedig a fővárosi bandák lépnek színpadra. Őket mintegy négyszáz jelentkező közül választották ki.
A Hegyalja Fesztivált immár hatodik alkalommal rendezik meg Tokaj tőszomszédságában, a rakamazi kempingben, ahol újabb fejlesztésekkel készültek fel az immár akár félszázezresre is tehető zenerajongó fiatal fogadására. A július 13-a és 17-e között megrendezendő eseményen továbbra is nagy hangsúlyt kap a kultúra és a környezetvédelem, a Zöld Sátorban egyebek közt Faludy György költő, Vágvölgyi B. András író, újságíró, Török Gábor és Giró-Szász András politológusok, Mesterházy Attila államtitkár, Nyírő András, a magyar internetezés úttörője, valamint a hazai környezetpolitika ismert személyiségei lesznek jelen.
A fesztiválra május 9-én kezdik meg a napijegyek, illetve a bérletek árusítását a jól megszokott helyeken. Az idén a jegyárusításba bekapcsolódik a Szerencsejáték Rt. hálózata is, tehát a lottózókban és a Jegyzóna logóval ellátott árushelyeken is válthatók Hegyalja-belépők. Az e-kereskedelmi megoldásokat előnyben részesítők immár  a világhálón is megválthatják belépőiket, amelyek ára az idén a következőképpen alakul: bérlet elővételben: 7500 forint, a helyszínen 9500 forint. A helyszínen váltható napijegyek 3800 forintba kerülnek majd. Újdonság, hogy a kiemelt jegyárusítóhelyeken, valamint az interneten kombinált Hegyalja és Wan2  fesztiválbérletek válthatók.
Szólj hozzá