2005. máj 11.

Nyilván tartanak... II.

írta: korbelygyorgy
Nyilván tartanak... II.

Először, tudom, számoljak tízig, vagy százig, vagy tovább és csak utána dühöngjek.
De! Néhány perce jutott tudomásomra, hogy bizony nem csak a bizonyos egyszázalékos jobboldali ifjúsági szervezet foglalkozik médiafigyeléssel. Megbízható forrásból tudom, hogy fiatalok (ez esetben momentán balról, bár a hülyeség ugyebár, mint tudjuk, ideológiamentes) rögzítgetik a műsoraimat és nem találják kiegyensúlyozottnak, sőt a közszolgálati kötelezettség elmulasztása miatt komolyabb lépéseket fontolgatnak.
Úgyhogy megvan az én jó kis feladatocskám a hétre: gyorsan kigyűjtöm az utolsó három hónap anyagát, szétválasztom ellenzékire, kormánypártira, semlegesre, listát készítek róluk és felteszem valahová, vagy ha addig megtudom, kik ezek a kis kretének és a pofájukba vágom az egészet. De még jobb lenne, ha elém állnának és megbeszélnénk, de tényleg!
Kissé komolyabbra fordítva: azért is furcsa és szerintem sanda is az egész, hiszen szinte kizárólag híreket és interjúkat közlünk, na most ezekben a műfajokban eleve nehéz bárki pártját fogni. Egyféleképpen lehet: ha egyik vagy másik oldalt kizárjuk vagy feltűnően keveset szerepeltetjük. Na most ez nem így van, de majd megcsinálom a listát és kiderül a tényleges arány.
Ami még cinizmus: nagyon ritkán kapok értesítést, meghívót stb. az említett, nagyjából behatárolható kör eseményeiről, rendezvényeiről. Nem rossz trükk: távol tartani a hírtől, majd számon kérni az elmaradt közlést... Jópofa dolog átvenni ezt-azt a jobboldaltól, bizonyos dolgokat - marketing, kommunikáció - még célszerű is. Na de ezt a médiafigyelősdit... Ciki, nem?...
Szólj hozzá