2005. nov 05.

12 nap, amely...

írta: korbelygyorgy
12 nap, amely...

Az áldozatokra békében emlékezve
Méltóságteljes négypárti tiszteletadás a 301-es parcellában
Az 56-os forradalom elfojtásának évfordulóján az áldozatokra emlékezve mindenki az együttműködés és az összefogás fontosságát hangoztatta. A 301-es parcellánál pártok képviselői és közjogi méltóságok is koszorúztak - egyaránt az alkalomhoz illő körülmények között.

1956. október 23-a és november 4-e között nagyon sok minden történt, szinte gyorsított felvételként vált a nagy nemzeti illúzióból keserves nemzeti tragédia.
2005. október 23-a és november 4-e között is nagyon sok minden történt, szerencsére pozitív irányba. Remélhetőleg nem csak egyedi esetről van szó, de ha igen, akkor is megelégedéssel töltheti el az adófizetőt (szándékosan használtam ezt a szívtelen, de mindent kifejező alanyt), hogy legalább a legfontosabb nemzeti ünnep kapcsán kialakult valami minimum. Talán ez lehet az alapja a politikai elit körében talán előbb-utóbb megszülető liberális, szociális, nemzeti stb. minimumoknak.
Gyurcsány pedig a Klubrádióban megkövette 1956 áldozatait - a műsort nem hallgattam, de most mutattak be a szerepcseréről egy összeállítást
Szólj hozzá