2005. nov 25.

Beégés & önigazolás

írta: korbelygyorgy
Beégés & önigazolás

Egy interjúban két baklövést ritkán követek el, legalábbis nem égek be egymás után - ma ez történt. Bár ez csak a látszat, magyarázat is van, mentség is. Az interjúalany Deutsch Tamás, akivel készítettem egy közéleti, illetve egy sporttémájú anyagot. Ez az utóbbi:
Riporter: Deutsch Tamás a fővédnöke az orosházi női erőemelő Európa-bajnokságnak. Helyi erőemelőktől tudom, hogy Ön kötődik ehhez a sporthoz. Miképpen?
Deutsch Tamás: Öööö, igen, kötődöm: ámulok és bámulok, amikor látom a bravúros teljesítményeket... blablaba... (kuncogás a teremben lévő helyi fideszesek felől)
(Arcom vörös, na, te helyi informátor, találkozzunk csak, szétrúgom a segged, mé' mondtad, hogy a Dajcs lelkes konditerembejáró...)
Ám alighogy észhez térek a sokkból, tehetem fel a kövekezőt:
R.: Volt ifjúsági és sportminiszterként hogyan látja volt tárcája átszerveződését és sportügyek átkerülését a belügyi tárcához?
 D. T.: Volt tárcámat annyira átszervezték, hogy az meg is szűnt... blablabla (a kuncogás erősebb, szeretnék a föld alá süllyedni. De nem hagyott nyugodni a dolog, emlékezetem szerint Gyurcsány hivatalba lépésekor "itt-a-piros-hol-a-piros" módjára összeráztak minisztériumokat és különböző hivatalokat, így alakult ki a jelenlegi tárca, meg hát ott van egy csomó GyISM-es arc, hogy csak Mesterházy Attilát említsem...)
Rövid netes keresés után megtaláltam az ICSSZEM honlapján a Tárcatükör elnevezésű dokumentumot, melyben feketén-fehéren ez szerepel a Jogelődök rovatban:

1. 1. Jogelődök
A minisztérium a Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztérium alapjain jött létre, és
továbbviszi annak gyermek- és ifjúságpolitikai, valamint a kábítószer-probléma
koordinációjával kapcsolatos feladatait.

Huhhh, tehát akkorát nem tévedtem: jogászkodhatunk, nyelvészkedhetünk, de azért az átalakulás szó megállja a helyét, szerintem. A válasz egyébként az, hogy ha nyernek, ismét lesz önálló sporttárca.

Ja, a harmadik kérdés és válasz rendben leme
nt: olimpia is lesz előbb-utóbb....
Szólj hozzá