2005. dec 10.

A szoclib értelmiség esete a "francia forradalommal"

írta: korbelygyorgy
A szoclib értelmiség esete a "francia forradalommal"

Az infofasiszták is gyújtogatnának
Egymásnak estek a ballib média jeles képviselői. Az apropó egy, a franciaországi zavargások magyar médiafogadtatásáról szóló kerekasztalbeszélgetés volt. Cikkünkből kiderül, felgyújtaná-e az Index publicistája György Péter kocsiját, mit nevezünk egyetemi vitának és miért érzi magát kakukktojásnak Tamás Gáspár Miklós.

Egyre unalmasabb számomra a magyar szoclib-értelmiség, holott 10-15 éve még világítótoronyként tekintettem rájuk. Mi több, egy-két ATV-adás megnézése után egyenesen szánalmasak...
Ez most azonban tényleg érdekes vita: hetek óta az ÉS hasábjain folyik Párizs-ügyben az észosztás, a Hírszerző beszámolója szerint pódiumbeszélgetést is tartottak róla, egyébként nem is rossz összeállításban. Lehet, hogy ez egy generációs összecsapás az ötvenes full liberálisok és a huszas-harmincas-negyvenes "infofasiszták", azaz a főként interneten publikáló fiatalabbak között?
Eszembe jutott még Churchill híres-nevezetes mondása is, most ellenkező előjellel (nem szó szerint idézve): Isten ments az öreg liberálisoktól és az ifjú konzervatívoktól.
Hmmm, télleg, valószínűleg én is pofán b*sznám, ha valaki felgyújtaná az autómat. Akkor én most mi is vónék?....
Szólj hozzá