Alföldi blog

Korbely György blogja

2005. dec 31.

2006

írta: korbelygyorgy
2006



Mindenkinek a legjobbakat kívánom 2006-ra, én személy szerint sokat várok tőle - és most ne tessenek feltétlenül kedvenc eseményeimre, a választásokra gondolni..
.
Tovább Szólj hozzá

2005. dec 28.

Munkaundor és kanárisirató

írta: korbelygyorgy
Munkaundor és kanárisirató

Általános munkaundor lett úrrá rajtam, ami nem csak a kenyérkereső foglalkozásomra terjed ki, hanem mindenre, amihez két-három agysejtnél többet kell megmozgatni. Talán mert arra számítottam, hogy az ünnepek alatt, illetve a két ünnep között leereszthetek egy kicsit, persze dehogy, s ilyenkor még nehezebb a hírvadászat és -feldolgozás, mint hétköznap, hiszen Illetékes Elvtársék bezzeg lazíthatnak, de lazít a kollégák nagy része is, így a gépezet meglehetősen lebutítva dolgozik.
Azért megpróbálom, most például nekiugrom azoknak a hanganyagoknak, amikhez délelőtt nem volt időm és kedvem, helyette ugyanis kávéztam a határőrség szóvivőjével, a Munkáspárt (bocsánat, Magyar Kommunista Munkáspárt) helyi elnökével, aki egyébként egy ...
Tovább Szólj hozzá

2005. dec 26.

Elmúltak az ünnepek...

írta: korbelygyorgy
Elmúltak az ünnepek...

...fába szorultak a férgek, ahogy egykoron a jó öreg KFT énekelte az első lemezen. Persze a helyzet nem ennyire cinikus, keserédes, hiszen alapjában ez egy jó karácsony volt, úgy látszik, a sok-sok jókívánság mégsem mindig inflálódik.
Elsősorban persze nem Jézuska -egyébként örömet okozó és tényleg kellemes meglepetést jelentő - ajándékai, hanem a három nap mentális összhangja miatt: minden kelléke megvolt az ünnepnek és semmiben nem estünk túlzásba. A Balaton déli partján szakácskodó fiam, Erik is nálunk volt két napot, aki lám, lám, kezdi felfedezni az öreg bakeliteket, a motiváció nyilván nem elsősorban Jim Morison élete és munkássága, hanem a fekete korong mai vonzása, de első lépcsőnek ez is jó - József Attilához is ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása