2006. feb 13.

Virtuális hadviselés

írta: korbelygyorgy
Virtuális hadviselés

S máris itt van a kampány új dimenziója, a virtuális hadviselés: Alapos okunk van feltételezni, hogy február 3-án, a Fidesz server.fidesz.hu azonosítójú számítógépes szerveréről hatoltak be az MSZP választási anyagaiba." - mondta Hiller István, az MSZP elnöke.
Igazából nem látom át ezeket a hacker-cracker okosságokat, de az biztos: még egy egyszerűbb munkállomáson is észre kell venni, ha napokig töltenek le róla anyagokat., úgy látszik, a szoci rendszergazdáknak ez nem jött össze. Mellesleg természetesen lopni nem szabad, még kampányidőszakban sem, az akció nem különbözik egy szimpla betöréstől a Köztársaság térre (igaz, az is gáz lenne, ha valaki fényes nappal, pakolászna a irodákban, hülyét csinálva a biztonságiakból és az ott tébláboló alkalmazottakból, aktivistákból - kb. ez történt virtuálisan).
A másik csodafegyverről meg is feledkeztem  az előző bejegyzés írásokor, pedig részben emiatt kezdem hozzá. Szóval az a bizonyos tánc. Számomra persze röhejes, kérdés, hogy mit szól hozzá a célközönség, lehet, hogy a közvélemény-kutatóknak megérne egy körbetelefonálást  a reprezentatív mintánál, hogy na, teccett-e a Fletó-produkció? Gyanúm szerint sokakak nem, viszont a cél az lehetett, hogy a bizonytalanok körében kialakuljon egy "jófej-imázs", ide tartozhozhatnak a nők, a fiatalok és általában a nonkonformisták (bár ehhez én is közel állok, de az én szememben ez a hivatali műtánc inkább idiotizmus, mint jófejség. Nem mondom, ha Újhelyi vagy Répássy  lenyomná a T. Házban Berger nagyjelenetét a Hairből Szili Katalin csengőszavára, az biztosan bejönne... :))
*
A helyi kampányhoz pedig egy új adalék: megbízható szemtanú szerint az orosházi vásárcsarnokban az egyik kopogtatócédula-gyűjtő azzal kérkedett, hogy jutalékot kap az egyik párttól a beszedett szelvények után.
Szólj hozzá