Alföldi blog

Korbely György blogja

2006. jan 07.

Globális toplista

írta: korbelygyorgy
Globális toplista

A 14 „LEG” 2005-BEN: EMBERI JOGOKAT SÉRTŐ VÁLLALATOK
Manapság az emberi jogok megsértésének eseteiben gyakran vállalatok a hibásak, de nagyon nehéz őket felelősségre vonni. A gazdasági globalizáció és a transznacionális vállalatok ereje kedvező környezetet biztosít az emberi jogok megsértésére olyan emberek által, akik keresletben és kínálatban gondolkoznak, s csak ahhoz hűek, amiben érdekeltek is.


Tovább Szólj hozzá

2006. jan 07.

Priluki

írta: korbelygyorgy
Priluki

Tavaly a belföldön legálisan nem forgalmazott ukrán Priluki volt a második legkedveltebb cigarettamárka Magyarországon - derül ki egy lapunk birtokába került felmérésből. (A legnépszerűbb a Sopianae volt, a Priluki a Multifilterrel holtversenyben lett második.) A feketekereskedelem arányait egy piackutató társaság az eldobált cigarettásdobozok összegyűjtésével mérte fel. A fővárosban, valamint 14 nagyobb vidéki városban 2004-ben, illetve 2005-ben június és szeptember között munkatársai összesen 20 ezer darab üres dobozt gyűjtöttek össze. A minták elemzése után kiderült: egy év alatt 19-ről 27 százalékra nőtt a fogyasztásban a külföldön gyártott, majd az országba csempészett cigaretták aránya. Az ukrán dohányipar pedig egy év ...
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 05.

ATV

írta: korbelygyorgy
ATV

Februártól hétköznaponként és vasárnap egy-egy órás közéleti-politikai elemző műsorral jelentkezik a Magyar ATV-n Friderikusz Sándor – közölte a médiaszemélyiség produkciós irodája. "Néhány hete az újjáalakulni készülő ATV főtulajdonosa és vezérigazgatója kereste meg Friderikuszt, aki alig két hétig tartó tárgyalás után gyorsan igent mondott ajánlatukra" – tudatták - olvasom a Hírszerzőn . Korábban is szó volt a csatorna megújulásáról, bár még ebbő semmit nem érzékelni, pontosabban de igen: szilveszterkor látható volt a Névshowr, ami azért nem egy telitalálat, leginkább az ATV húzóműsora, a Fásy mulató sorába való.
Friderikuszról megoszlanak a vélemények, valójában én sem tudom, hová tegyem a fickót: ...
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 05.

Veress és Bijelo

írta: korbelygyorgy
Veress és Bijelo

Bár elvileg kevesebb munkám lett mostanra, mert két műsorom is szünetel a rádióban (az ok prózai: lejárt az ORTT-szerződésük és bizony kereskedelmi rádiókban így müxik a közszolgálat - ha fizeti a köz), ennek ellenére az év első napjaiban mérgezett egérként járom a megyét, vagyis inkább a régiót, bár nem kizárólag munkaügyben.
Például a mai útvonal: Szeged, Hódmezővásárhely, Békéscsaba. Van ebben "taxizás" (Erika vizsázott), Skoda gázszerkezet-beállítás, este pedig több találkozó, de az eredeti úti cél a megyei MSZP évnyitó állófogadása, amire névre szóló meghívót kaptam. Igaz, minden évben kapok, mégsem mindig megyek el, most azonban szakmai kihívásnak éreztem, hogy interjút készítsek Veress Józseffel, akit ...
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 03.

Hány HDI-t kap a sintér?

írta: korbelygyorgy
Hány HDI-t kap a sintér?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kondorosi önkormányzat fél esztendővel ezelőtt jó megoldást talált a kóbor ebek elszaporodásának megfékezésére. Egy battonyai vállalkozót bíztak meg azzal, hogy a nagyközség utcáin kóborló kutyákat rendszeresen befogja és gondoskodjon azok további sorsáról.

Nem tudom, jól látok-e: JÓ megoldást hoztak a kondorosi képviselők azzal, hogy egy battonyai "vállalkozó" a kóbor (értsd: emberi felelőtlenség következtében utcára került) kutyákat BEFOGJA és GONDOSKODIK további sorsukról. Nem tudom, akadt-e egyetlen képviselő, aki mégis rákérdezett volna, hogy ugyan már, milyen az a sors, ott Battonyán? Azonnali halál, vagy esetleg előtte néhány hét wellness még jár egy kísérleti telepen? Szóval a ...
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 02.

Gáz van?

írta: korbelygyorgy
Gáz van?

Tegnap az évszázad balekjának gondoltam magam: te idióta, most térsz át autógázra, amikor Putyin elzárja a csapot ? - gyaláz józanabbik énem, ám reggel kellemes csalódás ért. A legnagyobb hazai olajtársaság kútjánál ugyanis olcsóbb a gáz, mint korábban, ráadásul még akció is volt: amiért háromezer felett tankoltam autógázt, kaptam egy jégkaparót.
A nemzetközi helyzet mégsem fokozódik.

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása